Työmatkat ovat tulleet aika rutiineiksi. Välillä teen kyllä muutoksia niihin. Normaalisti kävelen Keskustorilta suoraan Kauppahallille. Ostan täytetyn sämpylän eurolla tai lohileivän kahdella eurolla. Kävelen Kauppahallin läpi Hallituskadulle ja ohitan Sokoksen työmaan. Sokosta remontoidaan ja sen kohdalla näenkin paljon remppamiehiä. Tänään oli yksi kuorma-autoilija siinä parkissa ja hänellä oli koira auton ikkunasta kurkkimassa. Miehet ovat yleensä aika touhukkaan näköisiä.

Kävelen kohti Näsilinnankatua ja siitä Satamakadun kulmaan. Siinä on pieni K-kauppa. Jos en ole ostanut leipää hallista, ostan kaupasta karjalanpiirakan tai pari. Monesti ostan myös broileri-pastasalaatin tai Saarioisten eineksen evääksi. Banaanin tai tomaatteja ostan naposteltavaksi. Jatkan matkaa ja ylitän Hämeenpuiston. Korvissa soi musiikki mp-kolmosesta.

Takaisin päin töistä kuljen eri reittiä. Hämeenpuiston yli, Laukontorin läpi ja siitä suoraa Keskustorille bussiin. Monesti ostan Laukontorilta vihanneksia. Mp-kolmonen muuten auttaa siihen, että en nukahda bussiin. Yleensä pääni on nuokkunut jo Kalevankankaan kohdalla ja Vuohenojalla olen nukahtanut. Aina oli pelko että nukun pysäkkini ohi. Kun kuuntelee musiikkia (tarpeeksi kovalla) niin ei voi nukahtaa.

Useimmat työkavereistani ovat entisiä yrittäjiä. On kampaajaa, kahvilan pitäjää, kirjanpitäjää, tuote-edustajaa ja metallialan yrittäjää. Kuuntelen heidän juttuja ja saan niistä oivia neuvoja. Aika monelle olen kertonut pyrkimyksestäni yrittäjäkurssille. Ovat kannustaneet ja neuvoneet kiitettävästi. Lisäksi soittelen yrittäjille päivittäin. Kuulen uusilta yrittäjiltä, että hyvin menee. Kokeneemmat yrittäjät päivittelevät kiireitään. Onko se nyt kumma että into yrittämiseen tarttuu minuunkin?

Paistoin tänään jauhelihaa ja sipulia. Teen huomenna pitsaa. Toivottavasti ex-poikakaveri ei ole kauhean nälissään kun tulee minua vastaan huomenna. Taikinan nousuun ja pitsan paistoon menee yhteensä tunti. Ensin ajattelin paistaa pitsan tänään, mutta se ei olisi ollut hyvä ratkaisu. Olisin syönyt osan pitsaa jo illalla, eikä lämmitetty pitsa ole yhtä hyvää kuin vastapaistettu.