Tietysti nukuin tavallista pidempään, sehän on vapaapäivän tarkoitus. Aamupalan jälkeen aloin perkaamaan sähköpostejani. Minulla on käytössä kolme sähköpostia ja käytän niitä eri tarkoituksiin. Nyt oli tärkein juttu päivittää omakotiyhdistyksemme pihakirppistapahtumaan osallistujat.

Osallistuvia talouksia on melkein viisikymmentä, luulen että ensi viikolla tulee vielä muutama myöhäinen mukaan. Tapahtumamme on 1.9 lauantaina. Kirjasin siis osallistujat katuosoitteiden mukaan. Aloin kikkailemaan ja jaoin osallistujat ilmansuuntien ja katuosoitteiden mukaan ryhmiin. Ajattelin että ostajilla on helpompaa suunnistaa alueella. Siinä sitä aikaa tuhraantuikin. Poimin osoitteet sähköpostista ja postilaatikkoomme tuoduista viesteistä.

Laitoin vielä mainokset ja viestit kolmeen eri lehteen. Toivottelin myös toimittajat ja valokuvaajat tervetulleiksi tapahtumaamme. Päivitin myös yhdistyksemme nettisivun. Huomenna on tarkistettava vielä pari osoitetta. Mukavaa vapaaehtoistyötä…

Kun poika tuli koulusta, tein meille banaanipirtelöt ja paistoin pari yrttipatonkia uunissa. Sitten kiirehdinkin erään keskusjärjestön hallituksen kokoukseen. Tarjolla oli yllättäen kahvia ja sihteerin tekemää punaherukkapiirakkaa. Nam! Järjestö on monen uudistuksen edessä: puheenjohtaja on luopumassa paikastaan ja samoin taloudenhoitaja. Järjestön lehteä toimittava mies on taas eroamassa. Ehkä kysymyksessä on sama homma kuin viimeksikin, eli lisää liksaa homma. Olen jo yhden kerran hakenut tätä hommaa, mutta en tiedä haenko uudestaan.

Juttelin kokouksen jälkeen erään naispuolisen hallituksen jäsenen kanssa. Hän oli jäänyt leskeksi huhtikuun lopulla emmekä olleet nähneet sen jälkeen. Hänen miehensä oli kuollut heidän sänkyynsä yöllä. Nainen oli herätellyt miestä aamulla, kun kello oli soinut. Pökkäsi pari kertaa kylkeen ja nipisti kerran korvasta. Kunnes hän huomasi miehensä kuolleeksi. Huusi että mitä sinä olet mennyt tekemään! Järkytys oli kova. Nytkin naisen ääni petti tätä juttua kertoessa. Juttelimme aika pitkään parkkipaikalla asioista.

Kokouksen jälkeen kävin pika pikaa Citymarketissa. Ostin ruokaa: tomaatteja, juustoa, actimelliä, tuoremehuja, makkaraa, Latzia, maitoa, ja ihanalta tuoksuvan basilikan. Niin ja pojalle jäätelön.

Huomenna menen liiton toimistoon ja sitä ennen työkkäriin. Sitten kirjakauppaan ostamaan pojalle kirjoja.