Aamulla menin työkkäriin ilmoittautumaan työttömäksi. Kun olen omasta tahdostani ottanut lopputilin, voin saada maksimissaan kolmen kuukauden karenssin. Karenssi tosin nollaantuu kurssin aikana. Piti vielä perustella lopputili ja kertoa olenko valmis ottamaan kokoaikaista työtä vastaan.

Työkkäristä kävelin liiton toimistolle ja sieltä suoraan ex-ex-työnantajani luokse. Sain sieltä palkkaselvitykset, työtodistukset jne. Poikkesin El Toroon lounaalle matkalla. Sieltä kävelin ex-työnantajani luokse Klingendahlille. Sain palkkatodistuksen sieltäkin.

Sitten kävelin Pyynikintorille Oppikseen ostamaan pojalle kirjoja. Sain vain kaksi käytettyä kirjaa ostettua. Sitten kävelin Hämeenkadulle kirjakauppaan ja ostin loput kirjat. Sain samalla vaihdettua rikkimenneen kolmioviivaimen uuteen. Rahaa meni kirjoihin nyt 115 euroa. Eli nyt koulukirjat ja tarvikkeet ovat tulleet maksamaan 215 euroa.

Kirjakaupasta kävelin taas Rautatienkadulle liiton toimistoon. Saimme hakemuksen valmiiksi ja vein sen pääpostin luukulle. Liiton toimiston vieressä on AKT:n toimisto. Otin sieltä pojalle jäsenhakemuksen, hän voi liittyä oppilasjäseneksi. Toimiston pöydälle oli kortonkeja jaossa. Niissä oli liiton mainos kääreessä. Ovatko rekkamiehet panomiehiä, vai haluaako heidän liitto pitää tätä mielikuvaa yllä?

No, liiton toimistosta kävelin aika hoipakkaa Ilves hotellin pysäkille ja pääsin kotimatkalle. Tänään kävelin kaupungilla yli seitsemän kilometriä. Harmi ettei askelmittari tullut mukaan.

Kun pääsin kotiin, keitin teetä ja tein pari voileipää. Kävin suihkussa ja lähdin naapurin rouvan kanssa paikalliseen. Join yhden kaljan ja juttelimme mukavia. Kaverini mies oli Tampereen kaupungin järjestämissä juhlissa. Siellä oli teemana villi länsi ja porukkaa oli paikalla useampi sata henkilöä.

Pubireissun jälkeen tulin kotiin ja laitoin pojalle iltapalaa. Ja tulin päivittämään blogiani. Hii ja hoo, huomenna saa taas nukkua pitkään! Mukavaa viikonloppua teille kaikille!