Tietysti nukuin pitkään, koska oli vapaapäivä. Kello oli kyllä soimassa yhdeksältä, mutta heräsin vasta yhdentoista maissa. Aamupalan jälkeen kävin suihkussa ja lötköttelin. Myöhemmin iltapäivällä tämä laiskottelu kostautui.

Siskoni laitto minulle viestiä, että ovat tulossa synttäreilleni kello 17. Oli puhe, että tulevat illalla. Kello 17 ei ole ilta. Ei siinä mitään, mutta olin varautunut että ehdin tekemään siivoukset viimetingassa.

Kun poika tuli koulusta puoli kolmen aikaan, lähdimme parturiin. Tässä parturissa ei tarvitse varata aikaa etukäteen. Asiakkaat palvellaan jonotusjärjestyksessä. Olimme paikalla vasta vartin yli kolme, koska matkalla pysähdyimme leipomon tehtaanmyymälään. Partureita oli paikalla kolme kappaletta ja asiakkaita jonossa kolme. Poika pääsi leikkaukseen hieman ennen neljää. Kaksi partureista lähti ruokatauolle puoli neljän maissa ja siinä vaiheessa asiakkaita oli jonossa yli kymmenen kappaletta. Tässä vaiheessa soitin siskolleni ja sanoin että tulkaa mieluummin vasta viiden jälkeen kahville.

Parturit eivät varmaan olleet itsenäisiä tuolipaikalla olevia yrittäjiä. Haloo! Jos parturi suljetaan kello 17, niin ruokataukoa ei pidetä 15.30 kun toistakymmentä asiakasta odottaa vuoroaan. Meinasi mennä hermo odotellessa.

Meillä oli tarkoitus käydä paluumatkalla kirjastossa ja pankissa. Ne käynnit sai unohtaa, tai siis siirtää myöhemmäksi. Tuhatta ja sataa kotiin: olimme kotona varttia vaille viisi. Äkkiä kermavaahtoa tekemään ja sitten kakkua koristelemaan. Huusi kuin sireeni ja komensin poikaa viemään jätepaperit, siivoamaan lattialta pölyjä ja järjestelemään pöydän päällisiä. Kiireellä survoin muovikasseihin jätepaperit ja sekaan meni myös tärkeitä papereita. Tähdensin pojalle että niitä kasseja ei saa viedä keräykseen, ennen kuin olen käynyt ne läpi. Molemmat siskoni ja toisen siskoni tyttäret olivat meillä seitsemän yli viisi. Siskon tytön vauva oli myös mukana. Pyyhkäisin hikeä otsaltani ja aloin kahvinkeittoon.

Tytärkin saapui parahiksi paikalle. Hän tuli suoraan töistä ja oli menossa taas yöksi töihin. Kakku oli OK. Olihan meillä ihan mukavaa, mutta koitan muistaa että seuraavalla kerralla en jätä siivouksia viime hetkeen. Vieraat lähtivät seitsemän jälkeen. Sitten kaverini tuli meille kahville. Hän toi minulle kauniin kukkasen. Niin, tyttäreltä sain tämän kirjan lahjaksi.

Tytär torkkui sohvalla parikymmentä minuuttia. Ilta yhdeksän jälkeen vein hänet kotiinsa. Ilves hotellille minun ei tarvinnut kyyditä. koska tytär sai käyttöönsä poikakaverinsa auton. Tytär on ollut tällä viikolla kolmessa työpaikassa, viikkotuntien määräksi tulee 63 tuntia. Siihen voi vielä lisätä siirtymäajat työpaikkojen ja kodin välille. Niin huh, huh. Nuoruus antaa energiaa.