Aamulla myöhästyin bussista ja se olikin hyvä asia. Huomasin nimittäin että ehdin vallan hyvin seuraavallakin bussilla koululle. Oikaisin yliopiston läpi ja olin koululla viisi minuuttia ennen määräaikaa.

Täytyy muuten heti tähän väliin puuttua siihen eiliseen moottoripyöräonnettomuuteen. Aamulehdessä oli pieni ilmoitus että noin 30-vuotias mies oli loukkaantunut turmassa. Ei siinä ollutkaan kahta moottoripyöräilijää uhrina, vaan yksi vain. Mutta se yksikin on liikaa. Mies oli törmännyt kääntyvään autoon ja lentänyt noin 10 metriä. Siinä vastaantulijoiden kaistalla hän makasikin suojatien edessä. Toinen moottoripyörä oli paikalle pysähtyneen motoristin pyörä, mutta hän ei siis ollut loukkaantunut.

Kurssillani on yhdeksän miestä ja seitsemän naista. Liikeideat ovat hyvin vaihtelevia: kahdella oli kotityöpalvelu ideana, sitten yksittäin: atk-koulutukseen jotain lisämyyntiä, vammaisten apuvälineiden asennusta, oikeudellista apua yrittäjille, kielenkääntäjä, yksityinen päiväkoti, verkkokauppa herkuille, kahvilaravintola, hydrauliikan opetusta asentajille, kalansavustus ja myynti, sisustussuunnittelu ja second hand-myymälä, konditoria ja yrityspankki.

Kurssilla on melko iäkästä porukkaa. Luulen että keski-ikä menee yli viidenkymmenen. Tuli sitä porukkaa katsellessa mieleen yleinen pukeutuminen. Minä itse en ole mikään tyylitaituri, mutta pyrin pukeutumaan siististi ja asiallisesti. Minulla ei tulisi mieleen lähteä verkkareissa ja virttyneessä paidassa koulutukseen. En antaisi kovin vakuuttavaa ensivaikutelmaa tulevana yrittäjänä. Näitä verkkarimiehiä ja naisia oli siis tänään paikalla.

Opettajat olivat mukavia ja ruoka oli hyvää. Ruokalassa näin muutamia erittäin tyylikkäitä naisia. He olivatkin sitten venäläisiä ja thaimaalaisia. Että niin.

Koulun jälkeen tapasin pojan hotelli Ilveksen edessä. Hänelle piti mennä ostamaan uusi peli. Onneksi tämä lentosimulaattoripeli oli aika halpa. Ja hyväkin se oli. Poika touhusi ja selosti sitä minulle juurta jaksain illalla kun heräsin päiväunilta. Teki poika läksytkin, nyt oli helpommat kuin eilen.

On synkkää ja pimeää. Vettä sataa nyt ihan kaatamalla. Pihakirppikselle on nyt ilmoittautunut 53 taloutta. Täytyy nyt alkaa tanssimaan niitä aurinkotansseja ihan tosissaan että sää kirkastuisi lauantaiksi.

Huomenna on vapaapäivä, mutta läksyjä tuli aika lailla. Obeesia oli ihan oikeassa, kun kommenteissa totesi että etäpäivät eivät varmaan ole lepopäiviä. Keskiviikkona poikkean töissä, mutta harkitsen teenkö kurssin aikana paljonkaan töitä.