Töiden jälkeen keitin teetä ja söin yhden voileivän. Katselin telkkarista Holby Cityn sairaala ja Diagnoosi: Murha ohjelmat. Murhan kohdalla meni jo silmät kiinni. Jäi sitten näkemättä, kuka oli murhaaja. Katseliko kukaan tätä sarjaa?

No, päätin siirtyä suosiolla sänkyyn päiväunille. Laitoin kellon soimaan, niin että nukkuisin vain tunnin. Kolme tuntia siinä meni. En olisi varmaan vieläkään hereillä, jollei poika olisi soittanut minulle. Hän on tehnyt siskoni luona pihahommia. Ainakin pihalaattoja on asenneltu. Poika vaikutti oikein pirteältä ja iloiselta.

Kaverini soitti minulle ja pyysi mukaansa viihteelle. Hän oli menossa serkkutyttönsä kanssa katsomaan mitä Tammerfestissä oli tarjolla. En luvannut lähteä völjyyn. Ei ole rahaa, ei vaatteita eikä yhtään juhlamieltä. Tytärkin kyllä patisti minua liikkeelle. Hänen mielestään minun pitäisi olla muuallakin kuin kotona.

Soitin siis tyttärelle illalla. Hän oli menossa pikaisesti kaverinsa tupaantuliaisiin ja sieltä suoraan yövuoroon hotelli Ilvekseen. Tytär oli käynyt eilen poikakaverinsa kanssa anoppinsa luona kylässä. Tämä viisas nainen oli ehdottanut pojallensa oivaa synttärilahjaa. Hän maksaisi remonttiin yhden apumiehen päiväpalkan. Poika oli kieltäytynyt, eikä mitään ajankohtaa talkoillekaan oltu saatu sovittua. Tytär on hermona, kun heidän remonttinsa ei valmistu. Muutama pikkuhomma on tekemättä: lattialistat asentamatta, saunan ovilistat, kiukaan siirto alemmaksi ja joitakin saumauksia. Tyynnyttelin tytärtä ja sanoin että asiat kyllä saadaan hoitoon.

Hauskaa viikonloppua itse kullekin!