Aamulla yhdeksän aikaan satoi vettä. Yritin soittaa ex-poikakaverilleni, mutta kännykkään ei saanut yhteyttä. Ex-poikakaveri (käytän hänestä nyt jatkossa nimitystä R) saapui tasan kello yksitoista, kuten olimme sopineet. Poika tarkisti R:n kannettavan palomuurin ja virustorjunnan kuntoon. Joimme kahvit ja rupesimme heti hommiin.

Nimittäin maalaamaan pihavarastoa. Sää kirkastui ja koko päivänä ei tullut yhtään vesipisaraa. Rompepäivillä vieraillut Tienpäällä ansaitsee varmaan tästä kiitoksen.

Teimme hommia melkein kellon ympäri. Pidimme yhden ruokatauon ja yhden kahvipaussin. Ruoka oli muuten hyvää ja sitä oli riittävästi. Kahvin kanssa söimme mansikkapiirakkaa. Äitini opetti aikoinaan , että remonttimiehille on oltava hyvät ruuat tarjolla. Heilläkin toimiin tämä: hyvä ruoka – parempi mieli.

Muutama koristelista jäi laittamatta, koska porakoneesta hyytyi akku. Laturia ei ollut matkassa. Kävin naapurista lainaamassa akkulaturia. Ei löytynyt, mutta sain porakoneen lainaksi. Siitäkin hyytyi lopulta akku ja laturia en enää lähtenyt lainaamaan. Seuraavalla kerralla viimeistellään loput listat ja laitetaan varaston sisälle koukkuja ja hyllyjä.

Meillä, siis minulla ja R.llä oli oikein mukava päivä. R kävi illalla ennen kotiinsa lähtöä suihkussa ja siinä tulikin mieleeni, että tännekin voisi jäädä yöksi. Miksi me aikoinaan erottiin, siis ihan oikeasti? Nyt meillä molemmilla on omat talot, R tekee reissuhommia jne. Voisiko asiat vielä muuttaa paremmiksi?

Totaalinen väsymys laittaa nyt minut funtsimaan mahdottomia. Maalaus oli aika rasittavaa. Selkä on sökö, käsivarsia ja ranteita särkee aika lailla. Tekosyy kiittää, näihin kuviin ja näihin tunnelmiin.
718576.jpg718573.jpg

Tätä pataruokaa söimme ja hyväksi se havaittiin:


400 g maustettua porsaan suikalelihaa (ruskistettiin pannulla ja lisättiin sitten pataan)


5-6 perunaa ja sama määrä porkkanoita siivutettiin pataan


Yksi sipuli varsineen siivuina


Crème Bonjour Cuisine purkki sekaan ja ripaus suolaa


175-200 asteisessa uunissa noin puolitoista tuntia. Lopussa alumiinifolio päälle, ettei ruoka ruskistu liikaa. Nam!