Olen ollut koko päivän kotona. Ainoastaan kävin ruokakaupassa ja uusin samalla lottoni. Kukaan ei ole soittanut eikä käynyt kylässä. On ollut siis ihanan rauhallista. Tänään kävi päiväunien kanssa samoin kuin eilen: tunnin sijaan nukuin kolme tuntia. Koiramme on erittäin hyvä unikaveri. Voisin vaikka vuokrata sitä huonounisille.

Päiväunien jälkeen menin pihalle istumaan. Taas kuului naapurista kuula-aseiden räiskintää. Näin että naapurin poikien äiti oli myös pihassa. Menin kertomaan rikkoutuneesta pihavaraston ikkunasta. Sanoin myös että on aika ikävää istua omassa pihassa, kun saa varoa ettei kuulat tule silmille. Rouva sanoi ettei pojat ammu meille päin. Kerroin että kyllä ampuu. Rouva sanoi pojille etteivät ampuisi meille päin. Sanoi siis ihan nätisti. Pihassa oli heidän poikiensa lisäksi neljä muuta poikaa ja kaikilla oli kuula-aseet.

Minä huusin pojille että menkää ampumaan puistoon. Kyllä joku sinne sitten poliisit soittaa. Täällä loppuu ampuminen justiinsa. Vähän ajan päästä yksi pojista ampui vielä. Silloin huusin perkeleet ja uhkasin tulla hakemaan aseet pois. Loppui se ampuminen.

Naapurin rouva lähti illalla kahdeksan aikaan yöksi ajamaan taksia. Hänen miehensä on jossakin turnauksessa. Pojat ovat siis kavereiden kesken kotonaan. Juttutuokiossa jäi kyllä epäselväksi, kuka korjaa rikkoutuneen ikkunan.

Soitin pojalle ja sain kuulla että hyvin on mennyt. Pihalaattoja on siirrelty niin että käsivarret ovat kipeinä. Juttelimme että jos poika tulisi sitten huomenna kotiin.

Soitin tyttärelle, hän oli menossa taas yöksi Ilvekseen töihin. Viime yö oli ollut aika kiireinen ja samoin varmaan tämä yö. Tammerfest on tuonut porukkaa Tampereelle ja se näkyy hotelleissa ja ravintoloissa.

Sovimme tyttären kanssa että matkamme huomenna Hämeenkyröön poikaa noutamaan. Olisipa Palviportti sunnuntaisin auki, mutta eipä se taida olla. Aina Hämeenkyrössä käydessä pyrin poikkeamaan tähän liha- ja makkaramyymälään. Edulliset hinnat ja aina ystävällinen palvelu.