Hoh, hoijaa. Tänään sain päähäni, että minun on pakko saada MP3-soitin. Osasyyllinen on Pitkä pirullinen kesä. Luin tätä minulle uutta blogia tänään töissä ja heti töiden jälkeen menin ostamaan soittimen.
Pyysin että poika asentaa ja laittaa soittimen minulle valmiiksi. Lopulta asensimme sen yhdessä ja minulta meni hermo. Kaikki meni hyvin siihen asti, kunnes soitin piti asentaa tietokoneen USB-liitäntään. Koneemme etuosassa tämä liitin on aika syvällä, eli normaali USB-johto menee siihen hyvin, mutta esim muistipuikko ei mene. No, ei mennyt soitinkaan. Etsimme koneen takaa toisia liitäntäpaikkoja. Emme löytäneet. Tässä vaiheessa aloin purkamaan konetta osiin. Pari ruuvia hukkui lattialle ja minä kiroilin kuin mustalainen. Poika siirtyi kauemmaksi ja piteli korviaan. Lähdin ulos jäähylle.
Kun tulin sisälle, poika oli saanut asennuksen kuntoon. Pyytelin anteeksi hermostumistani. Soitin on nyt rekisteröity ja toimintavalmis. Ladattua musiikkia siellä ei vielä ole.


Tein tänään kaalipataa. Sitä on nyt iso annos valmiina. Ohje on varsin helppo:

700 grammaa jauhelihaa ruskistetaan valurautapadassa.
Lisätään 700 grammaa pilkottua kaalia.
Hieman vettä sekaan ja pari lihaliemi- tai kasvisliemikuutiota.
Porkkanan siivuja ja sipulin siivuja mukaan. Käytin viisi kappaletta molempia laatuja.
Tummaa riisiä sekaan 1-2 desiä. Mausteita ja suolaa maun mukaan. Keitellään kunnes seos (riisi) on kypsää. Lisäsin myös siirappia seokseen.