Sain tänään Positiivareilta paketin. Lähettivät minulle uudestaan tämän kirjan. Tilasin heiltä kesäkuulla kaksi kirjaa, joista toisen tilalla tuli väärä kirja. Palautin sen ja sain oikean tilalle. Nyt tämä kirja tuli varmaan vahingossa. En tarvitse kahta samanlaista kirjaa, joten annoin toisen niistä tyttärelle.

Olin illalla tyttären luona katsomassa kaksi jaksoa ”Teoria miehistä” ohjelmaa. Tytär luki kirjaa ja epäili että hänen poikakaverillaan on burnout. Kyseli minulta sen sairauden oireita. Luettelin: väsymys, univaikeudet, asioiden alkuun saattaminen on vaikeaa, tunne ettei aika riitä kaikkeen mitä pitäisi tehdä, kiire, yleinen saamattomuus ja yleinen stressi. No, meillä kaikillahan on ainakin osa oireista. Vävykokelas on ollut nyt kesälomalla kolme viikkoa ja harkitsee pitäisikö mennä jo takaisin töihin. Työpuhelin on soinut tasaiseen tahtiin, tänä aamuna ensimmäisen kerran jo heti seitsemän jälkeen. Sata sähköpostiviestiä odottelee töissä tietokoneella jne. Hän on työnjohtaja tai jonkun sortin vastaava mestari rakennusliikkeessä.

Kukaan ei ole korvaamaton ja kaikilla on oikeus lomaan sekä rentoutumiseen. Sanoin tyttärelle että käskee poikakaverin kokeilla testiä, onko hän korvaamaton. Laitetaan vesilasiin vettä ja painetaan sormi veteen. Jos veteen jää kuoppa, on henkilö korvaamaton. Kannattaa kokeilla!

Tyttären kanssa kävimme Kodin Ykkösessä vaihtamassa yhden verhon. Yhdessä tyttären ostamassa verhossa oli värivika. Tytär osti samalla paneeliverhojen ripustuskoukut. Tapasin kaupassa entisen työpaikkani palkanlaskijan. Ex-työpaikassani (siinä missä olin töissä yli 20 vuotta) ei mene hyvin. Moni on jäänyt sairaseläkkeelle ja vielä töissä olevat ovat väsyneitä. Aikoinaan siellä oli hyvä olla töissä. Ensin lähti mukavat pomot pois, sitten irtisanottiin kokeneet työtekijät ja vain nuoleskelijat ja omistajan sukulaiset jäivät jäljelle. Siitäkös soppa syntyi.

Poika on menossa torstaina siskolleni Hämeenkyröön. Siellä on tiedossa pihahommia. Siskoni oli soittanut pojalle tänään ja he olivat sopineet asian keskenään. Nyt poika on kaverillaan ja toivottavasti tulee kotiin ennen puoltayötä. Hänellä on mennyt unirytmi ihan päälaelleen kesäloman aikana. Valvoo myöhään ja nukkuu myöhään.