Poika ei tullut vielä eilen kotiin. Odottelin häntä tänään jo aamusta kotiin. Poikaa ei kuulunut ja soitin hänen kännykkään tuloksetta. Soitin myös siskoni ja hänen ex-miehensä kännykkään. Kukaan ei vastannut, ei myöskään siskoni lankapuhelimeen vastattu. Koko iltapäivän soittelin saamatta ketään kiinni. Olin huolissani, ajattelin jo että vähintään ovat olleet auto-onnettomuudessa. Ajattelin lähteä ajamaan kohti Hämeenkyröä, kun vihdoinkin siskon ex-mies vastasi puheluun. Hän oli tehnyt pihahommia siskoni ja poikani kanssa koko päivän. Kenelläkään heistä ei ollut kännykkää taskussa, vaan ne olivat olleet sisällä.

Aamupäivällä kellarin ovelta kurkisteli outo kissa. Meidän kissa sähisi sille ärhäkkäästi. Tämä kissa ei ole kenenkään naapurin kissa, en tunnistanut sitä. Illalla tytär, siskon ex-mies, poikani ja naapurin pariskunta tulivat kakkukahville. Kuulimme kissan naukumista ikkunan takaa. Samainen outo kissa siellä naukui. Lapseni veivät kissalle ruokaa ja vettä. Poika kävi katsomassa lyhtypylväistä mainoksia. Olin nimittäin nähnyt kadonneen kissan ilmoituksia niissä. Ilmoituksia ei enää ollut. Siskon ex-mies soitti Boondocksiin ja siltä ollaan minuun yhteydessä maanantaina.

Huomenna olen lähdössä Viikinsaareen kello yhden laivalla. Kyselin tytärtä ja naapurin rouvaa mukaan, kumpikaan ei ollut kovin innostunut. Huomiseksi on myös luvattu vesisadetta. No, retki toteutunee kumminkin, otan kameran mukaan ja saatte huomenna nähdä otetut kuvat.