Heräsin pojan kanssa samaan aikaan aamulla. Kello soi seitsemän kieppeissä ja poika lähti koululle kahdeksaksi. En osannut enää mennä takaisin nukkumaan, joten aloittelin aamutoimeni. Luin lehden, kävin suihkussa ja katselin aamuisia televisio-ohjelmia. Puutarhaetsivät olin nähnyt jo aiemmin, mutta mukava oli katsella uusintanakin.

Poika palasi koulun päättäjäisistä iloisella mielellä. Hän oli saanut stipendin. Uskomatonta, mutta totta: stipendi oli myönnetty liikunnasta. Minun nörttipoikani joka viettää aikaansa tietokoneen äärellä, saa stipendin liikunnasta. Koulussa he ovat kyllä urheilleet kiitettävästi: sählyä, jalkapalloa, korista ja höntsäilyä.

Sain koottua Ikeasta ostamani siivouskomeron rungon. Kaappi on jo vessassa, mutta vielä ilman ovea. Projekti jatkuu huomenna.

Tytär poikkesi tänään. Söi tekemääni kinkkukiusausta ja fetasalaattia. Sitten innostui siivoamaan. Imuroi ja siivosi vessan. Kiittelin vaan suorituksesta. Tytär oli lähdössä Hämeenlinnaan poikakaverinsa kavereiden mökille.