Myöhästyin töistä kaksi minuuttia. Oikein toivoin että pomo olisi huomauttanut asiasta. Eipä puhunut mitään. Olisin kyllä ihmetellyt asiaa, kun en saa sitä tuntipalkkaa ollenkaan. Siitä huolimatta pomo on tarkka siitä että työaikaa noudatetaan. Tämä on sitä että on läsnäolopakko, vaikka itse työsuoritus on suoraa urakkaa. Keskiviikkona aion lähteä aikaisemmin töistä pois. Soitan silloin illalla soittolistalla olevat kampaajat ja hierojat läpi. Sopiikohan järjestely pomolle?

Keskiviikkona on tilipäivä. Kiirehdin silloin maalikauppaan. Ostin aikoinaan talomaalit Fintexistä ja kyseinen maalitehdas ehti jo palamaan maan tasalle Ylöjärvellä. Nyt heillä on tehtaanmyymälä sekä Kangasalla että Ylöjärvellä. Sain tänään ajo-ohjeet Kangasalan myymälään ja tiedustelin samalla aukioloajat. Tietenkään en löydä mistään talomaalimme numeroa tai koodia. Veistän seinästä palasen laudoitusta, valkoista ja keltaista. Pystyvät varmaan sekoittamaan maalin tarpeeksi lähelle oikeaa sävyä.

Aion maalata pihavaraston Juhannuksena. Varasto on vielä viimeistelemättä, eli nurkka- ja koristelistat puuttuvat. Varaan samalla maalia taloni yläosan maalausta varten, jos saisin jostakin maalarin. Muutama vuosi sitten maalasin talon, mutta yläkerran osuus jäi maalaamatta. Minä en uskalla olla tikkailla niin korkealla, varsinkin kun ampiaisilla on pesä ylälappeella.

Irtokissaa varten oli pihaamme tuotu loukku päivällä. Pojalle oli neuvottu viritys. Laitamme ensi yöksi loukkuun ruokaa ja aamulla näemme tuloksen. Luulen että loukussa on joko jänis tai naapurin kissa. Irtokissaa en ole nähnyt kahteen päivään.

Kaverini poikkesi meillä illalla kahvilla. Hän oli saanut sairaslomaa Juhannuksen yli. Nilkka on tulehtunut ja kipeä. Levolla paranisi. Nyt kaverini kyllä pyrkii pääsemään töihin Juhannukseksi. Juhlapyhästä saa niin hyvät rahat, että kuulemma kannattaa mennä vaikka kipeällä jalalla.