Nukuin viime yönä yli kymmenen tuntia. Ihanaa, taas on univelkoja kuitattu. Alkuyö meni kyllä hieman levottomasti.

Tytär soitti hieman ennen yhtä yöllä ja olin silloin jo nukkumassa. Tytär kaipasi vara-avainta. Tyttärellä ja hänen poikakaverilla oli ollut siskoni tyttö poikakaverinsa kanssa saunomassa, ja koko porukka oli jäänyt pihalle lukkojen taakse. Vein vara-avaimen ulkoportaillemme ja menin takaisin nukkumaan. Joku heistä kävi avaimen sitten noutamassa. Tytär lupasi palauttaa vara-avaimen tänään, mutta eipä ole kuulunut. Nuoripari on menossa tänään kavereidensa mökille Valkeakoskelle.

Poika tuli yöllä kahden maissa kaveriltaan. Hän herätti minut ja ilmoitti että on kotona. Loppuyön sain nukkua rauhassa. Poika kertoi aamulla, että kaikki muut siellä kaverilla olivat juoneet kaljaa ja polttaneet tupakkia. Poika ei ollut siihen puuhaan ryhtynyt, vaikka oli yllytetty. Keskustelimme päivällä näistä asioista. Kehuin ja sanoin että olen ylpeä pojastani, porukan vaatimuksiin ei tarvitse alistua. Poika kyllä sanoi että kyllä hän aikoo joskus kokeilla känniä. Äiti, olethan sinäkin joskus ollut juovuksissa?

Söimme päivällä uusia perunoita ja uunissa valmistettuja pihvejä. Pallogrillimme ei ole päässyt vielä käyttöön tänä kesänä. Poika lähti neljän maissa kaverilleen. Nyt hän meni eri kaverille kuin eilen. Luulen että nyt on kyseessä vain tietokoneella pelaamista.

Kaverini poikkesi meillä päivällä kauppareissullaan ja lupasi käydä illalla katsomassa mitenkä maalausurakkani on edistynyt.

Maalasin tänään vain valkoisella. Urakka oli suurempi kuin alkuun arvioin. Koko hommaan meni aikaa noin neljä tuntia. Nurkka- ja koristelistoja oli aikamoinen määrä. Jokaisessa listassa oli 3-5 maalattavaa pintaa. Virittelin puutarhatuoleista sopivan työtason itselleni. Selkä on kyllä nyt aika kipeä. Saa nähdä maalaanko huomenna keltaisella, vai huilaanko selkääni. Laitoin ex-poikaystävälle tänään tekstarilla viestin. Toivottelin hyvää juhannusta ja ilmoitin että pihavarastoa voisi tulla viimeistelemään, jos inspiraatio iskisi. Mitään vastausta ei ole tullut.
680701.jpg
680702.jpg
680703.jpg