Aamu alkoi tuoreella patongilla. Paistoin esipaistetun patongin uunissa ja pojan kanssa saimme siitä aamupalaa. Oli ihanaa nukkua pitkään ja lukea lehteä rauhassa. Viikonloput ovat tuiki tarpeellisia.

Iltapäivällä soitin yhden työpuhelun ja ihan turhaan. Mies ei ollut ollenkaan innostunut liittymään yrittäjäjärjestöön. Eipä ymmärtänyt omaa parastaan.

Lähdin kauppareissulle. Tankkasin auton ja vein lotot sekä kenot online-pisteeseen. Samassa Aamulehden toimittaja soitti minulle. Hän kysyi mielipidettäni yhdistyksen puheenjohtajana, kaavailtuun nollaluokan poistamiseen. Kyseessä on siis lasten päivähoitoasia. Samalla hän kyseli sopivaa haastateltavaa juttuunsa. Haastateltavan oli pitänyt olla opiskeleva yksinhuoltaja. En keksinyt ketään. Sanoin että opiskeleva yksinhuoltaja todellakin tarvitsee kokopäiväisen hoitopaikan lapselleen, eikä hänellä ole varaa maksaa hoitomaksua. Subjektiivista päivähoito-oikeutta voisi sen sijaan purkaa. Jos vanhemmat ovat työttöminä kotona, lapselle riittäisi varmaan puolipäiväinen hoitopaikka. Ja päivähoitomaksu voisi olla tietty prosentti perheen tuloista. Nykyisellä portaittaisella maksuluokalla suurituloiset hyötyvät. Saa nyt nähdä mitä huomenna Aamulehdessä lukee tästä asiasta.

Jatkoin ostosreissua Kangasalan Prismaan. Menin hakemaan kesätorilta etanamyrkkyä. Kummallisesti käsiin tarttui myös kukkia: kaksi punaista salviaa ja yksi hopeakäpälä. Istutan kukat vielä tänään. Yksi orvokkiamppeli pääsi myös matkaani. Oli tarkoitus leikata nurmikko myös tänään, mutta se jää huomiseen. Etanatkin saavat myrkkynsä vasta huomenna.

Pojan avustuksella sain koiran ja kissan yhteiseen valokuvaan. Molemmilla oli juhlahuivit kaulassa. Tämä kuva on sitten torstaina Morossa. Koira täyttää 15 vuotta torstaina ja kissa täytti huhtikuussa 10 vuotta. Yhteiset synttärit on torstaina: hyvä syy taas syödä kakkua!
614596.jpg