591667.jpg

Siivosin eteisestä talvitakit pois. Kuvassa on minun kolme takkia: oranssi jakku, punainen lenkkitakki ja vanha oranssi takki pihahommiin. Sateenvarjotkin ovat oransseja. Kuvassa oleva aurinko on tyttären kouluajan askarteluja. Hän viihdytti sillä veljeään, kun veli oli vielä vauva. Aina auringon nähdessään vauva hymyili. Nyt aurinko loistaa ovipielessämme. Pienessä kaakelitaulussa lukee: Olen erittäin hyvä ellen täydellinen. Se lause on hyvä lukea aina ennen kuin lähtee kotoa maailmalle.

Töissä ei ole mennyt niin hyvin kuin viime viikolla. Myyntini ovat ihan minimissä. Soittolista ei ole ihan ajan tasalla: tavoittelin erästä toimitusjohtajaa ja sain tietää että hän oli kuollut vuonna 2002. Muutama yritys on ollut soitettavien listalla, vaikka ne ovat jo yrittäjäjärjestön jäseniä. Uusi myynti- ja vastuualue on huonompi kuin viime viikon Pirkanmaa. Ovatko yrittäjät nuivempia Helsingin suunnalla? Perjantaina on tsempattava ja lujasti.

Ajoin kirjastolle töiden jälkeen. Tarkoitus oli lainata filosofian kirja, jotta pääsisin aloittamaan nettilukion kakkoskurssin. Kirjasto oli suljettu tuntia normaalia aikaisemmin, turha reissu siis. Voisin kyllä löytää kyseisen kirjan täältä kotoakin. Tyttären lukioajan kirjat ovat enimmäkseen täällä, osan hän myi koulun jälkeen. Siivouksen ja raivauksen ohella voisin tehdä kirjalöydön.

Siivouksessa (ja monessa muussakin asiassa) on vaikeinta aloitus. Olisiko parempi siivota sieltä täältä, vai ottaa tarkka kohde käsittelyyn? Auttaisikohan laatikkoleikki. Tietysti voisin alkaa kokoamaan Ikeasta ostamaani siivouskaappiakin. Voi tätä valinnan vaikeutta. Nyt olen päättänyt, etten katso telkkaria tänään ollenkaan. Siivous ja pyykinpesu ovat illan viihdykettä.