Lähdimme aamulla kymmenen aikaan kohti Ikeaa. Haimme kaverini mukaan ja hänen miehensä opasti tytärtäni auton navigointilaitteen käytössä. Määränpääksi laitettiin siis Espoon Ikea.

Matkalla poikkesimme Iittalan tehtaanmyymälässä. Siinä vaiheessa navigaattori alkoi hokemaan ihan hullun lailla: käänny takaisin, käänny takaisin. Tytär osti muutaman ruokalautasen ja kaikki me ostimme Kultasuklaan myymälästä retkievästä. Navigaattorikin oli tyytyväinen, kun olimme taas oikealla reitillä.

Ikeassa oli todella vähän ihmisiä. Menimme heti perille päästyä syömään. Sitten teimme yleiskierroksen ja vasta sen jälkeen alkoi varsinainen shoppailu. Tytär löysi sopivan kirjoituspöydän ja päätti ostaa sen. Minä löysin vastaavan pöydän kaupan löytönurkkauksesta. Pöytä oli palautettu, koska siinä oli naarmu laatikoston sisällä. Mitään muuta vikaa siitä ei löytynyt ja hintakin oli noin sadalla eurolla alennettu. Jemmasimme sen kärryihin.

Minä ostin siivouskomeron, se oli ihan tarpeellinen ostos. Lisäksi ostin säilytyslaatikoita, pukupusseja ja omenanlohkojan. Rahaa meni vain 135 euroa. Tytär osti keittiöjakkaran, säilytyslaatikoita, korkean hyllyn, lasilevyn kirjoituspöydän päälle, kirjoitusalustan, taulun, munakellon, shampootelineen, vessaharjan ja jotain pientä sälää. Kaverini ei ostanut kuin yhden maton, vatkauskulhon ja pientä keittiösälää. Kaverillani oli tänään syntymäpäivät ja kävimme vielä ennen kotiin lähtöä juomassa kakkukahvit Ikean kahviossa.

Tyttären ostama hylly piti hakea noutovarastolta ja sitten suuntasimme kohti Tamperetta. Yhtä soittoa ajettiin ja olimme perillä kahdeksan maissa. Tyttären kanssa kannoimme ostokseni sisälle ja sitten tytär lähti kotiinsa. Väsyttävä, mutta todella mukava reissu.