Jotta etenen kronologisessa järjestyksessä, niin ensin työasiat. Ensimmäinen työviikko sujui hyvin. Pomo kysyi minulta tänään, olenko tyytyväinen. Ilmoitti että he ovat ainakin tyytyväisiä. Olipa mukavaa saada myönteistä palautetta. Harmi että ensi ja seuraava viikko ovat vain nelipäiväisiä. Juhlapyhät ja palkattomat vapaat pienentävät tilipussia. Provikkatyössä ei ole palkallisia vapaapäiviä saati juhlapyhiä. Olkaa te onnellisia, jotka saatte nauttia palkallisista vapaapäivistä.

Töiden jälkeen poikkesin alueemme huoltoasemalla. Kassatyttö alkoi kertomaan minulle myrkyttäjämiehestä. Tuntomerkkien mukaan tunnistin miehen ja tiedän missä hän asuu. Mies oli kuulemma puhunut huoltoasemalla, että on kyllästynyt alueen koiriin ja aikoo myrkyttää ne. Lupasin levittää sanaa myrkkyvaarasta alueen koiranomistajille. Tekisi mieli mennä kovistelemaan tätä miestä, mutta mitään suoranaista näyttöä ei ole. Tämä kyllä selvittäisi koiramme ripuloinnin  sisätiloihin.

Katselin illalla taas läskiohjelmia. Puoli yhdeksän aikaan kuului aivan kauhea pamaus pihalta. Rynnistin pihalle tarkistamaan vahinkoja. Kiersin talon, mutta en nähnyt mitään outoa. Naapurin pihassakin oli hiljaista. Tietysti epäilin ensimmäisenä naapurin poikia. He ovat räjäytelleet pitkin viikkoa ilotulitusraketteja ja papatteja pihassaan. Pamauksen syy ei selvinnyt.

Tytär soitteli illalla töihin mennessään. Hän on ollut koko viikon töissä aamuvuorossa ja oli nyt menossa yöksi töihin Ilvekseen. Oli kuulemma ehtinyt vähän nukkumaankin. Putkirikko oli selvinnyt: vesiputki oli hajonnut tyttären ja hänen poikakaverinsa rivitalon vieressä. Maanantaina tulee mittamiehet mittaamaan kosteudet. Toivottavasti mitään suurta remonttia ei ole edessä. Kaikki menee kyllä taloyhtiön piikkiin, mutta asukkaathan ovat ne lopulliset maksumiehet.

Ihanaa! Huomenna saa nukkua pitkään. Laitoin kännykän äänettömälle ja lankapuhelimen ääni on minimissä. Jos joku minut huomenna herättää ennen puolta päivää, niin se on sama kuin herättäisi karhun talviunesta.

Mukavaa viikonloppua kaikille lukijoille ja kommentaattoreille!