Töissä oli karkkitarjoilua, eräällä miestyöntekijällä oli syntymäpäivät. Hän lopetti tupakanpolton muutama päivä sitten. Hän on käyttänyt nyt inhalaattoria ja laastareita. Saa nähdä kuinka lopettaminen onnistuu.

Sain illalla yhden puhelun yhdistyksemme tukipuhelimeen. Yh-äiti kaipasi apua poikiensa tappelun lopettamiseen. 15- ja 13-vuotiaat tappelevat kuulemma ihan verissä päin. Äiti on 150 cm pitkä ja pojat ovat lähellä kahta metriä. Aika onnetonta pienen äidin mennä väliin poikien tapellessa. Neuvoin ottamaan yhteyttä koulun terveydenhoitajaan ja sitä kautta saa jatkotoimenpiteitä. Äiti oli kovin tyytyväinen ja kiitteli. Suurin apu oli varmaan se että kuuntelin.

Töissäkin tuli hyvää palautetta. Eräs asiakas kehui että oli todella mukava jutella kanssani. Olin kuulemma erilainen kuin yleensä puhelimella kauppaavat. Kiittelin kiitoksista. Tuli mukava olo.

Kävelin naapurin rouvan ja hänen koiransa kanssa iltalenkin. Näimme erään miehen joka oli koiransa kanssa lenkillä. Juttelimme niitä näitä ja mies oli kuin aurinko. Kummalista asiassa on se, että näen samaisen miehen usein aamulla bussipysäkillä. Ei morjestella, ei jutella. Kun koira on hihnan päässä, mies on kuin eri ihminen. Olisikohan hänellä kaksoisveli?

Leikin kissan kanssa tänään. Hauska leikki, mutta kissa ei tainnut tykätä. Laiton ikkunallisen kirjekuoren kissan päähän, niin että kissan silmät osuivat kirjekuoren ikkunan kohdalle. Kissa oli kuin astronautti. Kissa pyyhkäisi aina kuoren pois, mutta jäi istumaan pöydälle. Jatkoimme leikkiä jonkun aikaa. Totesin pojalle, että kissa varmaan kostaa ”kiusaamisen”. Niinhän se teki. Kun annoin kissalle iltaruokaa, poika huomasi yllätyksen työpöydällä. Juuri siinä, missä pidän teemukiani, oli kissanpaskat.

Nyt ne on siivottu ja kissa ulkoilee siihen asti kunnes menen nukkumaan.