601629.jpg

Kuvassa Raatihuoneen suuri kristallikruunu. Se on tuotu aikoinaan Ruotsista ja kristallit puhdistetaan kerran vuodessa. Eilinen juhla Raatihuoneella sujui hyvin. Lauluyhtye Raivottaret esittivät muutaman hupaisan ja puhuttelevan laulun. Esiintymisasut olivat upeat. Ruoka ja juomat maistuivat ja aika meni taideteoksia ihaillessa. Minä olin taas hieman tyly, enkä lähtenyt jatkoille. Olin kotona jo ennen kymmentä.

Aamulla olikin ihan mukava olo ja päivällä lähdimme ristiäisiin Ylöjärvelle. Tytär kävi päivällä Sokoksella ostamassa ristiäislahjan. Minä nappasin Positiivareiden huumorikortin kotoa matkaan. Lähdin hakemaan tytärtä Lukonmäestä ja lähdimme kiireellä kohti Metsäkylän seurakuntataloa. Ajoin kahdessakymmenessä minuutissa Ylöjärvelle. Tein matkalla kolme liikennerikkomusta, mutta varsinaisia vaaratilanteita ei ollut.

Ristiäiset sujuivat hyvin. Lapsen isä meinasi pyörtyä jännityksestä. Pappi antoi hänelle tuolin ja isä sai istua. Hänellä on kuulemma taipumuksena jännittää tilanteita, joissa joutuu silmätikuksi. Asia oli tiedossa papilla ja osalla juhlavieraista. Lapsi sai nimekseen Vilma Karoliina.

Tarjolla oli ihania herkkuja: kala- ja lihavoileipäkakkua, vadelmakakkua, karjalanpiirakoita munavoilla, tiikerikakkua ja pikkuleipiä. Lisäksi kahvia, teetä ja mehua.

Juhlien jälkeen olin niin voipunut, että menin päiväunille. Tarkoitus oli nukkua vaan tunnin verran, mutta unet venyivät melkein kolmen tunnin mittaisiksi. Kaiken lisäksi näin kauheita painajaisia koko ajan.

Kaverini poikkesi meillä illalla. Veimme yhdessä hänen entisen talonsa uudelle omistajalle talon papereita. Houkuttelin samalla uutta omistajaa liittymään paikalliseen omakotiyhdistykseen.