611039.jpg

Laivamatka sujui hyvin. Kuvassa laivat jonottavat Maarianhaminassa. Reissu oli mukava ja matkaseura rentoa. Ostin naamarasvaa, ripsivärin, ihmevoidetta, suklaata, tupakkia, viiniä, juustoa, leipää ja karkkia. Rahaa meni alle 300 euroa.

Tytär tuli onneksi minua vastaan eilen rautatieasemalle. Laukkuni painoi varmaan 50 kiloa, sitä olisi ollut kurja raahata bussissa. Koira oli kakannut eilen eteiseen ja se teki saman tempun tänään. Poikaani oli ehkä vähän jännittänyt olla yksin kotona. Hän oli hyvin väsynyt eilen (ja tänään myös). Ehkä koirakin jännitti minun poissaoloa?

Tytär oli minua vastassa tänään töissä. Hän vei minut Metsoon ja kyselin sieltä varaamaani kirjaa. Marssin tiskille ja tiedustelin ”Etikkaa etsimässä” kirjaa. Samassa minua alkoi naurattamaan ja virkailija nauroi myös. Kirjan nimi oli Etiikkaa etsimässä, ei todellakaan etikkaa etsimässä. Sain kirjan ja nyt minulla on kolme viikkoa aikaa suorittaa filosofian kurssi.

Töiden jälkeen kävin tyttären kanssa Turtolan markkinoilla. saimme Tampereen rievät ilmaiseksi Citymarketista ja tytär osti Elfaa Kodin Ykkösestä. Katselin tyttären luona viime viikon jakson Teoria miehistä ohjelmasta.

Kun pääsin kotiin, niin ex-poikaystävä tuli kylään. Hänellä oli kakkua mukana ja tietysti keitin kahvit. Juttelimme enimmäkseen autojen ja traktoreiden korjaamisista. Olipa kiva kun hän vieraili. Muistutin häntä kellarini tuuletusputken hankinnasta. Jospa se asennettaisiin jo tänä kesänä. Suunnittelimme myös pihavaraston maalausta.

Palautin naapuriin omakotiyhdistyksen veden- ja kahvinkeittimen. Naapurin rouva kyseli juhannussuunnitelmiani. Totesin, ettei mitään suunnitelmia ole. Hän ilmoitti että heillä on juhannusbileet. Hyvästi siis rauhallinen juhannus.