Kaikki alkoi oikeastaan siitä että ostin tämän keittokirjan tänään. Jälleen kerran olen aloittamassa uuden ja paremman ruokavalion. Päätin tehdä lammaskaalia kirjan ohjeen mukaan. Kauppahallista olisin saanut lampaanlihaa paloina, mutta päätin mennä Sokokselle. Siellä oli ihan kauhea ruuhka iltapäivällä. Ja lampaanlihaa ei ollut kuin fileinä ja kokonaisina. Ostin sitten lammasjauhelihaa.

Iltapäivällä oli muuten ihan myrskytuulta kaupungilla. Veltto Virtanen tuli minua vastaan Kuninkaankadulla ja totesimme yhteen ääneen että onpa kova keli. Veltto piteli baskeristaan kiinni, ettei se olisi lentänyt tuulen mukana.

Minulla on nyt töissä paniikkitilanne. Olen kolmea kauppaa vailla jotta pääsisin ylimmälle portaalle kuukausitavoitteessa. Otin puhelimen kotiin ja yritän saada lauantaina ne kaupat aikaiseksi. Onhan lauantai ihan normaalipäivä. Tänään jo kyllä eräs rouva sanoi minulle että nyt on kiirastorstai ja he ovat juuri kirkkoon lähdössä. Työkaverini, joka on ortodoksi, sanoi että kiirastorstaina on kirkonmenot kello kuusi.

Kävin sitten illalla lähikaupassa ruokaostoksilla. Kaalit oli loppu ja samoin maitorahka. Pyyhälsin seuraavaan kauppaan ja sain tarvitsemani tarvikkeet ostettua. Matkalla kyllä ajoin aika vauhdilla Nattarissa suojatien kohdalla olevan korokkeen yli. Taisi siinä auton pohja ottaa pohjakosketuksen, mutta toivottavasti mitään pahempaa ei tapahtunut. On se muuten ihmeellistä että ensin tehdään hienot sileät tiet. Sitten teille aletaan varta vasten rakentamaan möykkyjä ihan autoilijoiden kiusaksi.

Tytär soitteli ja sanoi tulevansa huomenna tänne syömään. He olivat saaneet vakuutusyhtiöltä laskun allekirjoitettavaksi. Tulipalon kustannus oli hieman alle 5000 euroa. Suurin kustannus oli siivous- ja pesulalasku. Uusi uuni maksoi alle 400 euroa.

Mukavaa pääsiäistä kaikille täällä vieraileville!