Ihan koemielessä testasin Manseraattoria, jolla voi tekstit kääntää Tampereen kielelle. Tamperelaisittain sitten nääs tällä kertaa ja samalla osallistuminen Pakinaperjantaihin.

Eilen oli meinaan niin kiirettä, etten ehtiny nääs koneen äärelle ollenkaan. Tässä siis nääs eiliset tapahtumat.

Meinaan kuinka ollakaan, nukuin pitkään nääs ja heräsin kun kaverini soitti. Olimme sopineet että lähremme yhressä käymään Rariokirppiksellä. Tarkoitus oli napata tytär siinä samalla nääs meinaan kyytiin.

Ennen lähtöö hain pihavarastosta lisää myytäviä tuatteita ja hinnoittelin ne. Pikainen koiran ulkoilutus ja matkasin asiamiespostiin uusimaan veikkaukseni. Tytär soitti ja kertoi tulevansa poikakaverin pakettiautolla kirpputorille.

Tytär oli myyny tv-tason jollekin neekerille. (Tässä yhteyressä sana neekeri ei ole ollenkaan halventavassa merkityksessä). Olivat yhressä tunkeneet tv-tason osii nääs meinaan tumman miehen autoon pualisen tuntia, siinä onnistumatta. Tytär oli sitten lähteny viemään miehen ostoksii pakettiautolla Lielahteen. Kantanut vielä nääs avuks kerrostalon kolmanteen kerrokseen.

Kirpputorilla oli nääs oikee kansanvaellus. Jono kassalle nääs oli torella mittava. Minä en mikäsenyol olis jaksanut jonottaa siinä kuumuuressa, mutta monet meinaan jaksoivat. Onneksi ei tullut ostettua mitään. Kävin tyttären ja kaverini nääs meinaan kanssa syämässä hyvät tanskalaiset voileivät. Tytär meni kotiinsa ja meinaan mää kaverini kanssa Anttilaan. Irolsit olivat onneks jo sieltä häipyneet, joten ei ollut ollenkaan ruuhkaa. Juttelin viimekesäisen nääs meinaan pomoni kanssa ja kaverini haki valokuvansa Top Tenistä. Haimme vielä meinaan  kahvileipää ja nääs maitoa.

Kotimatkalla poikkesimme nimittäin tyttären ja hänen poikakaverinsa luana kahvilla. Remontti vaan jatkuu, ny oli menossa pesuhuaneen katon panelointi. Kahvin lomassa kattelimme kaverini nääs valokuvat Kiinanmatkalta.

Illalla kävelin kaverini ja nääs koirani kanssa meinaan Kaukajärven ympäri. Vanha reitti oli kunnossa, eikä ollenkaan niin vetinen kuin pelkäsin. Näimme matkalla meinaan kaks jouttenta kun ne laskeutuivat Kaukajärvelle. Koira sai juasta vapaana melkein pualet matkasta. Koira oli aivan naatti lenkin jälkeen ja nukahti saman tien meinaan kun pääsimme nääs kotiin.

Tytär oli nääs jälleen hakemassa lisää tavaraa myyntipöyrälleen. Hinnoittelimme yhressä ja siinä meinaan puuhassa menikin yli yhteentoista meinaan asti.