Aamurutiini oli tavallinen. Heräsin puoli yhdeksän, join teetä ja söin yhden leivän. Katselin telkkarista Elämä käsissä sarjaa (päättyy näköjään 23.3) ja Emmerdalen jakson.

Menin töihin bussilla. Pysäkillä tapasin entisen työkaverini Anttilan ajoilta. Hän on nykyään vuorotöissä tehtaassa. Tienaa huomattavasti paremmin kuin kaupanalalla. Anttilaankin häntä oli kyselty alkuvuodesta töihin. Työtä olisi ollut 15 tuntia viikossa. Ihan älytöntä tarjota ihmiselle tuollaista viikkotuntia, kun ei ole opiskelija tai työtä harrastuksenaan tekevä ihminen. Tuolla työmäärällä ei itseään elätä.

Annoin eilen pomolleni tehtävän. Tyttäreni kerää opiskelukavereidensa kanssa matkakassaa. Heidän pitäisi myydä mainostilaa puhelimitse ekonomien lehteen. Myyntispiikki on toimimaton ja ihan liian pitkä. Pomo lupasi ammattilaisena auttaa, hän on tehnyt monta myyvää spiikkiä. Unohdin sitten tänään pyytää häneltä sen spiikin. No, ehkä hän valmistelee hyvän myyntipuheen viikonlopun aikana. Minun myyntipäiväni jäi tavoitteesta yhden kaupan verran. Jätin puhelimen ja työasiat töihin, nyt pidän ihan vapaan viikonlopun.

Tytär oli lainannut autoani ja käynyt morjestamassa siskoaan. Lasteni isä ei ollut siellä paikalla. Luultavasti hän ei ole enää yhdessä lasteni pikkusiskon äidin kanssa. Lapseni ovat nähneet isäänsä viimeksi jouluna.

Tytär palautti autoni ja huomasi samassa että oli unohtanut Ilveksen kulkukortin kotiinsa. Minä sain lähteä viemään tytärtä töihin ja matkalla kävimme hakemassa sen kulkukortin. Kävin nyt ensimmäisen kerran tyttären asunnolla tulipalon alun jälkeen. Savunhajua ei ollut yhtään. Ilmassa leijui vieno puhdistusaineen haju. Tyttären poikakaveri oli lähtenyt viikonlopuksi Tahkolle työporukkansa kanssa. Poikakaveri oli ollut kovassa flunssassa koko viikon. Tyttären mielestä poikakaveri olisi saanut vielä lepäillä, ettei tule jälkitauteja.

Nuorten remontti ei ole edistynyt. Pesukone on tehtaan paketissa olohuoneessa, ikkunoissa on edelleen pahvit verhoina ja tavaroita on pahvilaatikoissa. Tilanne syö tyttären hermoja. Ja varmaan poikakaverinkin.