Ensin työasiaa. Tuntuu että en muusta kirjoittelekaan, mutta koittakaa kestää. On se ihmeellistä kuinka työ ja rahanansaitseminen on ihmisellä niin aikaa vievää. Työttömänä ihmettelin aina, eikö nuo työssä olevat osaa muusta puhua kuin työstään. Ja tässä sitä olen itse samassa asemassa ;-)

Meille tuli tänään uusi työntekijä. Oikein hurmaava ja kohtelias nuorimies. Hän on tehnyt aiemmin puhelinkauppaa ja sen kyllä huomasi. Meillä oli ihan mukavat jutustelut keskenämme. Sain vain kolme kauppaa aikaiseksi, mutta soittelen huomenna muutaman puhelun ja toivottavasti tärppää. Tänään soitin illan viimeisen puhelun illalla yhdeksän aikaan. Ihan asiakkaan toivomuksesta tämä kellonaika. Selvisi että hänellä on kaapelitalous, joten se siitä kaupasta. Muuten oli ihan mukava jutella. Mies oli juuri mökillänsä saaristossa ja kertoi kuinka hiljaista ja kaunista siellä on. Kaikkien pitäisi kuulemma päästä saaristoon. Sinnehän minäkin nyt halajan. Lappiin pitäisi myös päästä. Edelleen kehun lappilaisia: heillä ei ole kiire, eivät ole töykeitä puhelimessa ja asenne on muutenkin leppoisa.

Mikä meillä etelän ihmisillä on? Aina kehutaan kiirettä ja ollaan tylyjä. Jos on kiire tai paha paikka, niin miksi siihen kännykkään kuitenkin vastataan? Odottavatko ihmiset soittoa suuresta arpajaisvoitosta tai kenties tietoa onnettomuudesta. Eihän siihen kännykkään ole pakko aina vastata. Ja jos vastaa, niin aikaa on varmasti muutama minuutti kuunnella asia. Huh, huh, tulipa vuodatus. 

Illalla soitin pojan kaverin äidille. Hän on mestarimyyjä. Aikoinaan oli koko maan paras lehtimyyjä. Kyselin häneltä vähän myyntikikkoja. Juttelimme melkein tunnin puhelimessa ja sovimme että menen hänelle kylään ensi viikolla. Samalla tuli puheeksi laihdutus ja sairaudet. Siskoni edustaa viherjauhetta ja kerroin pH-tasapainosta (katso kohta palvelut ja pH-tasapaino) sen minkä tiesin. Sovimme että siskoni voi soittaa ja kertoa aiheesta lisää. Uskon että pojan kaverin äiti saisi apua sairauksiinsa. Soitin siskolle ja annoin hänelle puhelinnumeron mihin soittaa. Siinäkin tuli juteltua melkein tunti. Nyt on melkein korva turvoksissa puheluiden jälkeen.

Mukavaa viikonloppua kaikille! Muistakaa että sunnuntaina on virvovarvon- ja aprillipäivä!