Aavistelin pahinta, kun sain iltapäivällä pojalta tekstiviestin. Varo eteistä, näin siinä sanottiin. Kun tulin kotiin niin siellä olikin kakkaa eteistä ja ruokailuhuonetta myöten. Koiramme oli ripulilla.

Koira oli luultavasti syönyt eilen jotakin sopimatonta ulkona. Minä en huomannut mitään poikkeavaa iltalenkillä. Aamulla koira söi lunta, kuten se tekee usein.

Kakkaa oli siis eteisen laattalattialla, ruokailuhuoneen kolmella matolla ja haju oli todella kauhea. Minä yökin niin että varmaan peräsuoli tuli morjestamaan kitarisoja. Ainakin siltä se tuntui.

Soitin tyttärelle ja hän tuli pyytämättä apuun. Tytär käytti koiran ulkona ja ripulikakkaa tuli lisää. Tytär pesi koiran takapuolen. Poika siivosi eteisen laattalattian ja minä käärin mattoja roskikseen vietäväksi. Kaksi mattoa meni roskiin ja yksi heitettiin hankeen odottamaan mahdollista puhdistusta. Koko alakerta tuli imuroitua samalla.

Samassa rytäkässä niputin jätepaperit ja poika saa viedä ne huomenna. Nyt meillä on aika väljän näköistä. Kakalta säästynyt lampaantalja on aika yksinäisen näköinen lattialla.

Annan koiralle ihan vähän ruokaa ja toivon että sen ripuli on loppu.