Aamulla vein pojan kesätyöhakemuksen työkkäriin. Minä täytin hakemuksen ja poika vain allekirjoitti sen. Ykkössuosikiksi laitoin lähellä olevan kurssikeskuksen, koska työmatka sujuisi hyvin pyörällä tai kävellen. Kysymyksessä oli seurakunnan tarjoama ”kuukauden pesti” 16-20-vuotiaille.

Meillä on töissä loppunut soittolistat. Nyt teemme niin että otamme Eniron palvelusta numeroita joihin soitamme. Nimi ja paikkakunta hakukohteisiin ja kone ilmoittaa monta sivua yhteystietoja. Työkaverini soitti tänään Marko nimisille ja sai hyvin kauppoja aikaiseksi. Markot olivat kuulemma todella mukavia. Minä olen soitellut Jareille, Markuille, Ristoille ja Hannuille. Huomenna otan erään paikkakunnan Markot soittolistalleni.

Niin, poikkeuksellisesti teen töitä myös huomenna lauantaina. Eräs asiakas halusi nukkua yön yli ennen kuin tekee päätöksen PlusTV:n hankinnasta. Soitan hänelle huomenna ja samalla soittelen muutaman muunkin puhelun. Tämä kampanja on loppunsa edessä, joten hommia on nyt painettava täysillä.

Kun tulin kotiin, tytär torkkui sohvalla. Torkkupeiton alta näkyi vain tumma hiuskuontalo. Luulin että poikani nukkui siinä. Tytär loukkaantui asiasta. No, ei pahemmin. Tytär ja hänen poikakaverinsa ovat vielä ensi yön hotellissa. Osa pestyistä vaatteista on palautettu heille tänään. Jos siellä on peitot ja lakanat, yöpyminen onnistuu omassa kodissa. Savun haju on poistunut otsonointilaitteen avulla. Tytär oli saanut kaveriltani takin lainaksi yritysvierailulle ja palautti sen tänään. Takki oli ollut ihan uusi, hintalaput vain napattiin pois ennen käyttöönottoa. Kaverini oli aukaissut vaatekaappinsa ja antanut tyttären valita mieleisen takin. Hyvät ystävät ovat todella kullan arvoisia.

Yllätys, yllätys. Naapurini olivat tänään televisiossa. Kotisatama ohjelmassa kertoivat matkoistaan, varsinkin Turkkiin suuntautuneista. Nauroivat ja olivat kuin Hangon keksit. En meinannut tunnistaa heitä. He ovat nimittäin aika huonossa maineessa täällä meidän kulmilla. Erittäin tylyjä ja epäystävällisiä. On heillä ainakin hyvät näyttelijän lahjat. Kymmenen pistettä siitä. Minä kyllä sain heihin ensikosketuksen vasta viime kesänä, vaikka naapureina olemme olleet pitkään. Saattavat olla mahdottoman mukavia ihmisiä?