Olin tänään illalla koulutustilaisuudessa Aiheena oli verkkokirjoittaminen. Kouluttajana toimi Riitta Suominen, hänellä on yksityinen kielitoimisto. Tekstin tiivistämisestä tiesin jo paljon ennestään, mutta tänään kuulin uuden määritelmän Tervon tapaan. Tämän jo tiesinkin: tekstihän on tiivistettävä tähän tapaan: jos tekstiä on neljä A4:sta niin nettiin laitetaan vain yhden A4:n verran tekstiä.

Jari Tervo on kuulemma kehittänyt seuraavan määritelmän. Lause "Ulkona pyryttää sankasti lunta" typistetään yhteen sanaan. Sana lumi poistetaan, koska jos yleensä pyryttää, niin se on todellakin lunta. Ulkona sana poistetaan, koska pyrytys tapahtuu yleensä aina ulkona. Sankasti sana poistetaan, koska kun pyryttää, niin se on aina sankkaa. Jäljelle jää siis sana Pyryttää. Se on siinä! Supistus tapahtuu suhteessa 1:4.

Koulutus oli sinänsä hyvä, mutta alkujorinoissa tuhraantui ensimmäinen tunti. Toisaalta oli hyvä että nettilehden uuden julkaisujärjestelmät puutteet saatiin esille ja terveiset kaupungille kirjattiin ylös. Minä olen kirjoitellut tähän lehteen vuodesta 2002 lähtien, mutta uusi julkaisujärjestelmä on ollut niin kökköinen että jutut ovat jääneet laittamatta. Uutta parempaa koulutusta on toivottavasti tiedossa. Tilaisuudessa tarjottiin erittäin hyvää kahvia ja pullaa. Kehuin asiaa palautuslomakkeella, kehut sai myös kouluttaja.

Kännykän herätyskello lopetti toimintansa aamulla. Yritin siirtää herätystä tunnilla eteenpäin ja puhelin jumiintui tyystin. Onneksi heräsin omia aikojani kymmeneltä. Töissä olin ennen kahtatoista. Sain taas kyydin naapurin eläkeläispariskunnalta. Nappasivat minut kyytiin bussipysäkiltä. Töissä päivän saldo oli kahdeksan kauppaa. Kännykkä alkoi muuten taas toimimaan normaalisti, kun otin virrat pois ja kytkin ne takaisin päälle.

Poika oli muistanut palauttaa opettajalle yhteisvalinnan kaavakkeen. Nyt odotellaan pääsykoetta ja kaikkien hakujen tulokset tulevat kesän alussa. Poika oli kaverillaan illalla ja kotiutui vasta yhdeksän aikaan.