412292.jpg
Sain aamulla puhelun tyttäreltä. Hän oli löytänyt poikaystävänsä heidän asunnoltaan sankan savun keskeltä. Poikakaveri oli laittanut yöpalaa itselleen ja ruuat olivat kärventyneet uuniin. Sen verran oli poikaystävä toiminut, että oli vienyt käryävän uunipellin ulos, sammuttanut uunista virran ja jättänyt ulko-oven hieman raolleen.

Kun tytär tuli aamulla töistä seitsemän aikaan, poikaystävä nukkui savun keskellä. Tytär tuuletti asunnon perusteellisesti ja soitti minulle. Hän vei poikakaverin puolipakolla Hatanpään terveyskeskukseen. Poikaystävä sai siellä lisähappea ja pääsi lääkärin vastaanotolle. Luulen että jos tytär ei olisi saapunut aamulla kotiinsa, poikakaveri olisi kuollut.

Minä soitin tyttären puolesta vakuutusyhtiön hätänumeroon. Siellä otettiin tiedot ylös ja kehotettiin ottamaan yhteyttä palokuntaan. Vakuutusyhtiö halusi paloviranomaiselta lausunnon, voiko asunnossa yöpyä. Soitin hätänumeroon ja kerroin asiani. Palolaitoksella ihmeteltiin vakuutusyhtiön kehotusta, mutta lupasivat tulla tarkistamaan tilanteen. Tulivatkin sitten ihan isolla paloautolla paikalle. Siinä oli rivitaloyhtiön asukkailla ihmettelemistä.

Palomies totesi ettei asunnossa yöpyminen ole mahdollista. Savun haju oli aika kitkerää ja se ei häviä tavaroista ja seinistä ihan äkkiä. Minunkin vaatteeni haisivat savulta, vaikka olin asunnossa vain vähän aikaa. Päätäkin alkoi särkemään.

Kotiin päästyä totesin että tässä tilanteessa ei auta kuin yksi asia. Eli paistoin meille lettuja. Kun on syönyt lettuja mansikkahillon kanssa, asiat näyttävät paremmilta. Toimii.

Tytär on nyt täällä kotona nukkumassa ja lähtee taas ensi yöksi töihin. Vakuutusyhtiöltä otetaan häneen yhteyttä heti maanantai aamuna. Silloin selviää kuka korvaa ja mitäkin.

Minä lähden nyt koiralenkille naapurin rouvan kanssa.