Rengasongelma ratkesi hyvin. Tein ihan turhaan kärpäsestä härkäsen. Vaihdoin kesärenkaan autooni ja siinä ei kauaa nokka tuhissut. Enin aika meni kun penkasin varastoidun kesärenkaan ulkovaraston peränurkasta, polkupyörien ja kesäkalusteiden takaa. Ajaminen kolmella tavirenkaalla ja yhdellä kesärenkaalla ei vaikuttanut yhtään hullummalta. En tosin joutunut tekemään yhtään mäkilähtöä matkalla.

Rengasliikkeessä sain erittäin ystävällistä palvelua. Alennuksenkin sain pyytämättä. Puhelimessa ilmoitettiin yhden renkaan hinnaksi 60 euroa, mutta minä sain sitten kaksi rengasta vaihtotöineen satasella. Vanne ei ollut vioittunut. Onneksi autossani ei ole alumiinivanteita, ne eivät kestä ajoa tyhjentyvällä renkaalla.

Rengasmies kertoi että viime viikonloppuna oli tosiaan useammasta autosta renkaat tyhjentyneet pakkasten takia. Sain vielä neuvon että renkaat pitää sisään ajaa, eli ei saa tehdä äkkinäisiä liikkeellelähtöjä ensimmäisten kolmensadan ajokilometrien aikana. Nyt taitaa jäädä parit kiihdytyskisat ajamatta ;-)

Ajoin autolla kaupunkiin, melkein työpaikalleni asti. Säästin päivän parkkimaksut viemällä auton parkkiin entisen kouluni pihalle. Hain vahtimestarilta lupalapun ja asia oli sillä selvä. Vaihdoin kuulumisia entisen opettajani kanssa. Työpäivä sujui normaalisti.

Olli tuon edellisen jutun kommenteissa kehotti menemään autonhuoltokurssille. Minä olen sellaisen kurssin käynyt ja itse asiassa oli kurssia järjestämässäkin. Kurssilla opetettiin vaihtamaan renkaat, lamput ja öljyt. Kyllä minä ne hommat haltsaan, mutta silti teetän mieluummin hommat ammattimiehillä. Seuraavan kerran kun autoni nostetaan huoltonosturilla korkeuksiin, pyydän että vararengas otetaan paikoiltaan pois. Cliossa vararengas on todella typerässä paikassa: pohjan alla auton ulkopuolella. Alapa sitä sieltä tienpäällä irrottelemaan, siinä vasta hermot menisi. Uudessa Renault Clio Sport 2.0 mallissa ei ole muuten ollenkaan vararengasta. Hansikaslokerosta löytyy kaksi aerosolipulloa.

Huomenna on luvassa kiva päivä. Ensin menen kampaajalle ja sitten lähden kyläilemään Ylöjärvelle. Mukavaa viikonloppua lukijoille!