Tänään olen käyttänyt aikaani tutustuen digibokseihin ja kortinlukijoihin. Kauppa on käynyt huonosti, kahtena viime päivänä vain viisi kauppaa ja tänään neljä. Viisi olisi toteutunut tänään, mutta asiakas alkoi epäilemään boksinsa toimivuutta. Suomessa on käytössä kaksi kortinluku käytäntöä, Conax ja Viaccess. Hänen boksista puuttuu juuri tuo tarvittava Conax. Conax on periaatteessa kaapeli- ja antenniverkkoon ja Viaccess satelliittijärjestelmiin. Molempia kortteja käytetään maksullisten kanavien katseluun. Kortti purkaa kanavasta salauksen pois, eli sallii katselun. Maksua vastaan tietysti. Taitaa se viides kauppa purkaantua, jollei asiakas osta cam moduulia.

Nyt siis tosiaan on kaupanteko tökkinyt. En tiedä missä on vika? Aikaa on tuhraantunut asiakasrekisterin selaukseen ja olen varmaan pitänyt taukoja liikaa. Tänään olin kyllä töissä seitsemän tuntia ja otin vielä soitettavaa illaksikin kotiin. Tytär ja poika saivat kuulla äidin puhelinspiikit kotona. Niin, tytär oli taas täällä pyykkiä pesemässä.

Kaverini poikkesi meillä. Hän oli saanut talonsa myytyä ja oli varsin tyytyväinen. Sai aika hyvät voitot kaupasta. Ostajalla on toki oikeus purkaa kauppa ja saada käsiraha takaisin ennen kaupantekotilaisuutta. Kiinteistökaupoissa on kuulemma voimassa tämä käytäntö.

Väinö Paunu vastasi minulle sähköpostilla. Odottelin kaverini kanssa turhaan bussia lauantaiyönä ja jouduimme turvautumaan taksiin. Bussi oli kuulemma ollut kolarissa Nokialla ja ajoi vuoron puolituntia myöhässä. Selvisi sekin asia.

Pakkanen on lauhtunut aika lailla. Lunta on tullut hieman. Lumiaura on tehnyt vallin pihaväylällemme ja lumityöt on tekemättä.

Onneksi huomenna on perjantai. Yritän väkertää huomenna ihan pakolla yhdeksän kauppaa, niin sitten viikkotavoite on saavutettu.