Sain aamulla tehtyä kirjoituksen Aamulehden mielipidepalstalle. Toivottavasti se myös julkaistaan. Aiheena oli kumpi kärsii potkuista enemmän, työnantaja vai työntekijä.

Pojan koululla tapasin opinto-ohjaajaa ja opettajaa. Poika itse oli tietysti myös paikalla. Päädyimme siihen että poika hakee ensisijaisesti logistiikka-alalle. Ensimmäisen vuoden jälkeen on päätettävä, haluaako autonkuljettajaksi vai varastomieheksi. Pääsykokeet ovat 17.4 ja tytär lupasi auttaa veljeään opettamalla matematiikan tehtäviä. Toisena ja kolmantena vaihtoehtona on puusepän ja levyseppähitsaajan tutkinto. Illalla nousi vielä putki- ja ilmastointiasentajan tutkinto yhdeksi mahdollisuudeksi. Tai sitten talonrakennusala. Viikonloppuna on tehtävä lopullinen valinta.

Töissä minulla oli pomon kanssa keskustelua palkoista. Olin ymmärtänyt että bonukset tulevat provision päälle, mutta ne kait vähennetään provisiosta. Eli luulemani kuukausiansio tulee pienenemään. Keskustelen asiasta huomenna lisää ja haluan selkeämmät tiedot. Tämä viikko on kyllä ollut myynnillisesti hyvä. Kaksi miestä on kehunut ääntäni miellyttäväksi. Toinen heistä sanoi että ääneni on seksikäs. Jos nämä hommat loppuvat, niin varmasti viihdelinjoilta saa hommia ;-)

Tytär tuli taas pesemään pyykkiä. Hän on kantanut tänne lisää kirpputoritavaraa. Kuvittelee että otamme yhdessä myyntipöydän jostakin kirpputorilta. Selvensin hänelle, että hän voisi ihan itsenäisesti hoitaa koko homman. Tytär on kyllä aika mestari, jos hommia pitäisi tehdä ”yhdessä”. Hän neuvoo ja toimii päällikkönä. Toinen saa tehdä kaikki fyysiset työt. Se on sitä yhdessä tekemistä hänen mielestään. Aika taitava likka!