Iltavuoron takia sain nukkua pidempään. Kuulin kyllä pojan kouluunlähdön puoli kahdeksan aikaan, mutta jatkoin unia vielä kaksi tuntia.

Olin pojan koululla kello kaksitoista kuten olin opettajan kanssa sopinut. Toisen asteen koulujen valintaoppaat eivät olleet vielä tulleet. Juttelimme sitten yleisesti eri mahdollisuuksista: kymppiluokka tai ammattiopisto. Kunhan vain löytyisi se mieleinen ala. Juttelin illalla pojan kanssa asiasta ja hän sanoi että jos menisi keittiöalalle opiskelemaan. En tiedä onko se aitoa kiinnostusta, vai vaikuttaako asiaan se että hänen luokaltaan osa on tehnyt tämän saman päätöksen. Tietysti ruuanlaittopuolen opiskelu kannattaa, vaikka siitä ei ihan ammattia tulisikaan. Tyttären poikakaverikin on ensimmäiseltä ammatiltaan kokki. Sitten hän luki itsensä armeijan jälkeen rakennusmestariksi.

Koulutapaamisen jälkeen matkustin kohti työmaatani. Kävin eväsostoksilla Stockmannilla. Annos riisiä ja lohi-katkarapukastiketta maksoi alle neljä euroa. Lisäksi ostin mandariineja ja vadelmarahkaa. Olen taas harkinnut karppausta, eli hiilihydraattien välttämistä. Kokeilin asiaa vuosi sitten, mutta into loppui kesken. Nyt olen seurannut Pullahiiren painonpudotusta. Iltapäivälehdessä kerrottiin Anita Hirvosenkin kutistuneen karppauksen avulla.

Töissä en päässyt puhumaan ehdotuksiani pomolle. Pomo oli koko päivän Helsingissä, luultavasti tapaan hänen sitten huomenna. Iltavuoro ei ollut sen kummallisempi kuin päivävuorokaan. Myyntiä tuli vanhaan malliin, eli kuusi kauppaa. Kuulin että palkanmaksupäivä on aina kuun 22 päivä. Minä luulin että saan tammikuun palkan heti helmikuun alussa. Onpa siinä rahoissa odottamista.

Kun myyjänkurssin todistus tulee tutkintolautakunnasta, pääsen anomaan aikuiskoulutusstipendiä. Kuulin kurssin opettajalta että todistukset pitäisi olla ensi viikolla postissa. Stipendianomus käsitellään viikossa ja veroton 330 euron palkkio tärähtää tilille. On tämä taiteilua tämä taloushallinta.

Tytär oli muistanut väärin veljellensä varaaman parturiajan. Parturi on vasta huomenna illalla.

Tätä ohjelmaa jo odottelen: Tanssii tähtien kanssa alkaa helmikuulla. Osallistujat ovat toimittaja-kirjailija Pirkko Arstila, Miss Suomi 1999 ja malli Vanessa Forsman, Kwan-yhtyeen laulaja Mariko, näyttelijä Sari Siikander, laulaja Kirka, näyttelijä Eppu Salminen, Salatut elämät -sarjasta tuttu Sami Sarjula sekä juuri uintiuransa päättänyt Jani Sievinen.