Tänään pyrytti aika lailla lunta. Oli ihan mielenkiintoista lähteä ajamaan taas talvikelissä. Olin erään yhdistyksen tilaisuudessa kuuntelemassa esittelyä aviomiespalvelusta. Petteri Ikonen kertoi asiasta varsin laajasti ja hauskasti. Hänellä erikoisimmat toimeksiannot ovat olleet onnittelulaulun laulaminen ja yöpyminen laavulla. Enimmäkseen miehet tekevät kyllä pieniä remonttihommia ja huonekalujen kokoamisia. Aviovaimojakin tarjotaan vuokralle.

Tänään en ole laittanut kunnon ruokaa ollenkaan. Poika sai syödä toisten äitien laittamaa ruokaa eli Saarioisten maksalaatikkoa. Se on kyllä pojan herkkua. Aamulla tein meille riisipuuroa.

Kävin taas ruokakaupassa ja ostin tarjouslihaa. Juuri nyt on maustettu porsaanpaisti uunissa. Kinkkumittaria en ole löytänyt vieläkään, eli paistoaika menee arviolla.

Ennen uunipaistia tein mustikkapiirakkaa. Yritän tyhjentää pakastinta ihan aktiivisesti. Piirakasta tuli ihan hyvää ja pyysinkin naapuripariskunnan meille kahville. Tytär oli paikalla myös, jälleen pyykkiä pesemässä. Edelleen ihmettelen kuinka kaksi ihmistä voi saada pyykkiä noin paljon aikaiseksi. Vaihtavat varmaan vaatteita monta kertaa päivässä.

Huomenna soitan pojan opettajalle. Hän oli esittänyt tapaamista. Voisin mennä koululle tiistaina tai torstaina, olen silloin iltavuorossa. Aiheena on varmasti pojan tuleva koulutus. Meneekö kymppiluokalle vai ammattikouluun. Tietysti oppisopimuskin tulisi kysymykseen. Mutta mikä poikaa oikeasti kiinnostaa? No, pelikkarilla ja tietokoneella pelaaminen. Olisikohan sellaisia hommia tarjolla. Kohta on tehtävä pojan nimissä myös työhakemuksia kesätyötä varten.