Tänään tuli tieto työvoimatoimistosta, että minut on hyväksytty yrittäjäkurssille. Ihan ilman mitään haastatteluja vieläpä. Hakijoita oli 38 ja 16 pääsi kurssille. Kurssi alkaa 23.1 ja päättyy toukokuun lopulla. Nyt sitten mietin, menenkö kurssille vai jatkanko uudessa työpaikassani.

Aion maanantaina neuvotella pomoni kanssa tarkemmin bonusjärjestelmästä. Järjestelmässähän palkkio per kauppa kasvaa sitä suuremmaksi mitä enemmän myy kuukaudessa. Uusille työntekijöille on luvattu 250 euroa kahdestakymmenestä ensimmäisestä kaupasta jotka tehdään kymmenen työpäivän aikana. Jos minä myyn 20 pakettia neljässä päivässä, niin saanko 250 euroa + normaalibonukset? Vai olenko liian nopea ja menetän tuon bonuksen. Minulla on nyt jo 15 kauppaa tehtynä. Varmasti kukaan ei ymmärtänyt tätä selostusta, kun en meinaa itsekään ymmärtää. No, asia selviää maanantaina.

Niin, tänään tein taas kauppoja. Alku oli todella nihkeää, ensimmäisen kolmen tunnin aikana sain vain kaksi kauppaa aikaiseksi. Lopulta päivän saldo oli seitsemän kauppaa, joista peruin yhden. Tämä peruminen johtui asiakkaan iästä ja ymmärtämättömyydestä. Hän oli eläkkeellä oleva mies, joka oli asunut aiemmin omakotitalossa (antennitalous) ja oli nyt muuttanut kerrostaloon. Osoitteen perusteella epäilin että nykyisessä asuinpaikassa hänellä on kaapelitelevisio. Soitin miehelle uudestaan kaupanteon jälkeen ja kyselin onko heillä kaapelitalous. Mies myönsi asian ja minä totesin että kauppa puretaan ettei miehelle tule lisävaivaa. Pomollekin ilmoitin etten aio soitella kovin iäkkäille asiakkaille. Digiaika ei ole ihan selkeää nuorille saati sitten vanhemmille.

Ainoastaan yksi asiakas on sulkenut puhelimen korvaani, kaikki muut ovat olleet ihan ystävällisiä. Tänään tein noin 60 puhelua ja ääni on todella kovilla. Minulla on vieläkin flunssan jälkimaininkeja menossa ja nytkin kurkku on kipeä. Olen jo aiemmin harkinnut menoa äänenhuollonkurssille ja nyt siihen olisi kyllä aihetta. Paikallinen työväenopisto järjestää sellaista kurssia. Täytyykin nyt etsiä se esite käsiini ja toivoa että kurssilla on vielä tilaa.

Huomenna aion nukkua pitkään. Viikonlopuksi ei ole mitään suunnitelmia, pelkkää vapaata vaan. Tosin ajattelin puhdistaa rännit, jos lämpötila on plussan puolella. Eilen oli pihaani ilmestyneet uudet jatkotikkaat. Ne ovat paikallisen omakotiyhdistyksen omaisuutta ja olin niitä pyydellyt itselleni jo syksyllä.

Viikonloppuna vierailen myös ahkerasti blogeissa, viime päivinä ei ole ollut tarpeeksi siihen aikaa.