Kysyin neuvoa atk-tukihenkilöltäni, entiseltä kurssikaveriltani. Kerroin että haluaisin ottaa blogistani varmuuskopion kommentteineen päivineen. Tallennus tekstinkäsittelyohjelman kautta on liian työlästä, varmasti on olemassa helpompikin keino. Sain vastaukseksi httrackin ohjelman käyttämisen. Sillä voi tallentaa kovalevylle (tai mihin nyt sitten haluaakin tallentaa) sivuston näppärästi. Rajauksia pitää kyllä tehdä, jottei tule tallennettua koko internetiä vahingossa. Luulen että pyydän ihan kädestä pitäen neuvonnan, kun sitäkin tarjottiin.

Töissä sain pomolle esitettyä pyynnön uudesta mikrouunista ja pyyhkeistä. Katsotaan mitä tapahtuu. Palkka-asioista en ehtinyt juttelemaan. Luulen että palkanmaksun viive johtuu myytyjen sopimusten tarkistuksesta. Kaupanpurkuoikeus on yleensä kaksi viikkoa. Eli tehtyjen kauppojen todellinen määrä varmistuu vasta asiakkaiden maksujen mukaan. Liittymäkaupoissa tulee usein peruuntumisia. Toivottavasti PlusTV:n tilanneet eivät peruuta kauppoja. Minun on varmasti myytävä varmuuden vuoksi muutama yli tavoitteestani. Tavoite on 121 kauppaa kuukaudessa, jos kaupat jää yhdenkin alle tästä, niin menetän 360 euroa. Jokaisella tavoite portaalla on sovittu provikka per kauppa. Alemmalle portaalle jääminen pudottaa kokonaisansiota paljon.

Unohdin onnitella poikaani aamulla hänen nimipäivästään. Laitoin tekstivietillä onnittelut. Kohta tuli viesti takaisinpäin. Poika epäili että hänellä on kuumetta. Komensin pojan kotiin ja käskin ilmoittaa opettajalle että on kipeä. Poika mittasi kuumeen kotiin päästyään, sitä oli yli 38 astetta. Nyt olen illalla lääkinnyt ja hoitanut poikaa. Yskänlääkettä, kuumaa mustaviinimarjamehua ja juttelua. Yöksi annan yhden Finrexin. Poika on todella harvoin kipeä, mutta sitten kipeänä ollessaan on todella sairas. Jopa dramaattisella tavalla. Parturireissu siirtyi hamaan tulevaisuuteen.

Tytär tuli kyllä lainaamaan autoani, koska hän oli varannut parturin myös itselleen. Oli onneksi paremmalla päällä kuin eilen täällä käydessään. Tytär piti veljelleen eilen esitelmän huonoista töistä ja palkoista. Eli ravintola- tai keittiöalalle ei kuulemma kannata kouluttautua. Palkka on huono ja joutuu olemaan kaikki illat töissä.  

Huomenna menen vielä iltavuoroon, mutta luultavasti se on viimeinen iltavuoro. Kauppa ei käy illalla yhtään paremmin kuin päivällä. Oikeastaan huonommin vaan. Saan työmatkani varrella olevasta ruokakaupasta ilmaisen kahvipaketin. Tänään tuli kotiin kirjallinen tyytyväisyyskysely ja kun sen palauttaa on oikeutettu saamaan kahvipaketin. Kaupassa on uusi nuori omistaja ja hän haluaa kehittää kauppaansa. Olen käynyt kaupassa melko säännöllisesti hakemassa aamuisin eväitä töihin. Plussakortti on taltioinut tietoni heidän järjestelmäänsä.