Työpäivä meni hyvin, mutta edellinen yö oli yhtä painajaista. Näin pahoja unia ja heräsin puoli neljän aikaan. Kello soi puoli kahdeksan ja olin kuin zombie aamulla. Poikakin heräsi ennen lähtöäni ja toivotteli hyvää työpäivää.

Olin kaupungissa melkein puolituntia liian aikaisin, huomenna menen vasta seuraavalla bussilla. Kiertelin kaupoissa kuluttamassa aikaani. Tapasin Stockmannilla erään tuttuni. Ostin laukun täyteen eväitä: banaanin, mandariineja ja karkkia. Eväänä minulla oli yksi leipä.

Meitä perehdytettäviä piti olla paikalla kaksi, mutta toinen ei saapunut paikalle. Sain koulutusta noin kaksi ja puoli tuntia. Sitten aloin soittelemaan listan mukaan. Lista koostui mieshenkilöistä, jotka ovat joskus ostaneet määrätyn puhelinliittymän. Usein oli vaikea saada selvää edellisen myyjän käsialasta: oliko numero nelonen vai ysi jne. Miksei ihmiset voi kirjoittaa selvällä käsialalla?

Alkuun soittaminen sujui aika kankeasti ja minä jopa änkytin  ja sekoilin puheissani. Yleensä olen varsin selväsanainen. Sitten sain yllättäen kaksi kauppaa aikaiseksi. Ihanaa että ensimmäinen päivä tuotti jo tulosta. Rahallisesti en kyllä ole vielä edes omillani, kauppoja pitäisi tehdä 120 kappaletta kuukaudessa, niin sitten sillä elää. Asiakkaat olivat mukavia, heitä en moiti lainkaan. Täytyy kyllä todeta, että maalla asuvat olivat mukavimmasta päästä. Mistähän sekin johtuu?

Työpaikalla oli paikalla lisäkseni neljä ihmistä. Kaksi miestä ja kaksi naista. Mukavia ja rentoja ihmisiä. Huomenna teen työsopimuksen ja se laitetaan kait vasta alkamaan huomisesta. Ensimmäinen tavoite on saada 20 kauppaa kymmenen päivän sisään. Sitten tavoitetta kasvatetaan rutkasti. Tänään tein kymmeniä soittoja, mutta en pitänyt kirjanpitoa. Huomenna kirjaan soitot tukkimiehen kirjanpidolla. Soitot ja kaupat.

Lähdin töistä neljän maissa ja tosi nälkäisenä. En ollut syönyt koko päivänä kuin yhden leivän, hedelmät vein laukussani kotiin. Kotona ehdin vain juomaan teetä ja syömään pari leipää. Kiirehdin jo erään yhdistyksen hallituksen kokoukseen. Kokous oli OK, paljon parempi kuin odotin.

Ruokakaupan kautta kotiin ja netin ääreen.

Tänään olin saanut näytenumeron uudesta KG-lehdestä. Lehti on keskittynyt laihduttamiseen ja sen sisältö oli aika tasokasta. Tilasin juuri KuntoPlus-lehden, kun siinä oli niitä kylkiäisiä tarjolla. Tiedän kyllä ettei pelkkä laihdutuslehtien lukeminen laihduta!