Tapasin heti aamusta miehen, jonka kanssa riitelin aikoinaan todella paljon. Uhkailuja puolin ja toisin, milloin poliisilla ja milloin kuluttaja-asiamiehellä. Riidoistamme on aikaa yli viisi vuotta.

Tämä mies on urakoitsija joka toteutti talomme laajennuksen ja peruskorjauksen. Hänen työporukkansa ja alihankkijansa olivat todella sekalaista joukkoa. Tästä koko rakennusjupakasta saan kyllä vaikka kirjan tehtyä. Aika oli hyvin värikästä ja vauhdikasta.

Niin, siihen tapaamiseen. En tunnistanut miestä heti. Hän on värjäyttänyt hiuksensa aika tummiksi. Luultavasti yrittää muuttaa ulkonäköään, velkojien ja tyytymättömien asiakkaiden takia. Mies kuitenkin morjesti minua. Juttelimme kuulumisia ihan asiallisesti. Ja toivottelimme lopuksi toisillemme hyviä kauppoja. Mies myy nykyään keittiöitä ja on töissä ihan minun työpaikkani vieressä.

Oli aamulla toinenkin yllätys. Kuulin aamulla telkkarista että komeetta McNaught oli vielä havaittavissa kaakkoisessa horisontissa ennen auringon nousua. Aika hyvin sen erotti, kun tiesi mistä päin sen havaitsee.

Työpäivästä vaan sen verran että tavoitteeseen pääsin ja hieman ylikin. Tai oikeastaan vielä toinenkin asia. Suomenmaassa on todella outoja paikannimiä ja sukunimiä. Jouduin tarkistamaan netistä useamman kerran asiakkaan tiedot, että ne varmasti pitivät paikkansa. Monilla on myös paha tapa puhua epäselvästi ja kuuluvuus on joskus kännykässä heikko, varsinkin autolla matkatessa.

Töiden jälkeen kävin hakemassa itselleni ja pojalle elokuvaliput huomiseen Vares 2 näytökseen. Hain myös erään toimitilan avaimen sunnuntaista kokousta varten. Olin kotona vasta hieman ennen kuutta.

Poika oli jo soitellut minulle ja kärtti minulta kahtakymmentä euroa. Olin lainannut rahan häneltä muutama viikko sitten käteisen puutteessa. Ja unohtanut maksaa takaisin. Pojalla oli nyt kiire saada raha ja mennä ostamaan pleikkaripeli. Bussilipusta oli lataus loppunut ja se olisi pitänyt lähteä lataamaan kioskille.

Onneksi tytär saapui taas pyykkiä pesemään. Hän lähti viemään veljeään Kalevan Prismaan. Siellä he ovat nyt ostoksilla.

Ei tässä taida tervettä päivää nähdä. Kurkku ei ole enää kovin kipeä, mutta nyt on maha pipi. En ole saanut rytmitettyä ruokailua sopivaksi työpäivien aikana. Juon paljon vettä ja teetä. Syön hedelmiä ja voileipiä. Parempi olisi mennä kunnolla syömään kesken päivän. Tai kun saisi aikaiseksi mukaan hyvät ruokaeväät. Tuttavani, joka on tehnyt telemarkkinointia, sanoi että tulen lihomaan työn takia. Hän oli lihonut ensimmäisen kuukauden aikana kuusi kiloa.