Aamu oli rauhallinen, mutta meno kiihtyi iltaa kohti. Kello oli herättämässä jo yhdeksältä, kun odotin ex-poikaystävän tuloa aamupäivällä. Minuutin yli kaksitoista totesin, että aamupäivä on nyt ohi. Miestä ei näkynyt. Yritin soittaa hänelle pari kertaa, mutta puheluun ei vastattu.

Keitin perunoita ja lämmitin karjalanpaistia. Söimme pojan kanssa ruuan. Minä menin päiväunille ja nukuin yli tunnin. Kaverini soitti ja kysyi lenkille. Lupasin harkita asiaa ja hän ilmoitti tulevansa meille kahville. Laitoin kahvin tippumaan ja sulatin pakasteesta pullia.

Ovikello soikin melko pian, ihmettelin kaverini nopeutta. Oven takana olikin naapuripariskunta. Sitten taas soi ovikello, luulin että nyt kaverini tuli. Mutta silloin tulikin ex-poikaystäväni. Hän oli nukkunut pommiin, unirytmi on vielä ihan sekaisin Madeiran reissun jälkeen. Vihdoin saapui myös kaverini ja koko porukka siinä sitten kahviteltiin.

Muut vieraat lähtivät pois ja minä lähdin tämän exän kanssa tyttären ja hänen poikakaverinsa uutta asuntoa katsomaan. Siellä oli kiivas remontti menossa. Pojat ovat siellä varmaan koko ensi yön laittamassa paikkoja kuntoon. Muutto on huomenna ja hommat aika pahasti vaiheessa.

Exän kanssa kävimme sitten ruokaostoksilla Citymarketissa. Mies maksoi minun ostokseni, ikään kuin joululahjaksi. Menimme takaisin meille ja tarjosin miehelle perunaa ja karjalanpaistia. Sitten hän lähti ajelemaan kotiaan kohti.

Tytär soitti ja kysyi haluaisinko tulla auttamaan häntä muutossa. Totta kai lähdin heti liikkeelle. Otin kotoa pahvi- ja muovilaatikoita mukaan. Sulatin heidän vuokrakämpän pakastimen föönin ja kuumien pullojen avulla (tuskin sitä oli sulatettu muutamaan vuoteen). Pesin lavuaarin ja kylpyammeen. Sain kotiin vietäväksi pakastimen ja jääkaapin sisällön. Huomista varten meillä on nyt jääkaapissa sulamassa jauhelihaa ja pihvejä. Mitähän niistäkin tulee laitettua?

Vein tyttären töihin Ilvekseen. Matkalla tytär osti itselleen ruokaa Kaukajärven Mäkkäristä ja söi ruuat matkalla. Tytär on töissä myös uudenvuoden yön, hänelle tulee nyt kolme yötä peräkkäin töitä. Ja siinä samalla muutto. Lupasin mennä myös huomenna auttamaan muutossa.