Vaikka en ole yhtään stressaantunut joulun tulosta, niin oireita kyllä on. Viime yönä heräsin puoli neljän aikaan rytmihäiriöön. Sydän jumpsutti aika lailla. Kävin vessassa ja join lasin vettä. Sitten makailin sängyssä ja kohtaus meni ohi. Tänään on kyllä taas ollut väsyttävä olo. Pitäisi varmaan mennä huomenna mittauttamaan verenpaine. Terveyskeskuksissa on nykyään myös niitä omamittauspisteitäkin.

Nukuin melko pitkään ja katselin sitten telkkarista Salaisen agentin seikkailuja. Maxwell Smart on aika hauskaa katseltavaa. Sitten lähdin Kalevan Prismaan.

Sain ostettua pojalle kolme lahjaa: pleikkari peli, peliohjain ja Pahkasika kirja. Paketointipalvelussa eräs rouva yritti kiilata minun ohitseni, mutta hänen tyttärensä huomautti että tässä jonotetaan. Turhaan nuorisoa moititaan huonosta käytöksestä. Paketoinnin teki oikein mukava ulkomaalaissyntyinen mies ja annoin euroja Ilveksen nuorisotyön hyväksi.

Siskoni soitti ja tuli meille kahville. Tein pojalle, itselleni ja siskolle hedelmäsalaatit. Kahvin jälkeen lähdin siskoni kanssa hakemaan tytärtäni ja menimme sinne nuorten asunnon remontille. Pojat asensivat siellä laminaattia makuuhuoneeseen ja vaatehuoneeseen. Laattamieskin oli paikalla ja kylpyhuoneeseen tuli ilmeisesti tänään lattialaatat paikoilleen. Ensi torstaina asennetaan vessanpytty ja suihkukalusteet.

Lähdimme taas meille kahville. Tein siskolle, tyttärelle ja minulle voileipiä kahvin kanssa. Poika oli lähtenyt kaverilleen. Meillä naisilla riitti juttua vaikka kuinka. Sisko lähti ajelemaan kotiaan kohti ennen kahdeksaa. Minä lähdin viemään tytärtä taas remonttipaikalle. Matkalla tytär osti poikakaverilleen kebabin ruuaksi. Remonttiin osallistuneet pojat ovatkin eläneet viimeiset pari viikkoa pelkällä grilliruualla.

Pojalla on huomenna aamulla joulujuhla Kalevan kirkossa. Minä en lähde sinne, saa poika mennä ihan omia menojaan. Tänään olen siivoillut laatikoita ja setvinyt papereita. Huomenna imuroin ja haen ruokatarpeita jouluksi. Lähikaupassamme ei ollut myynnissä porkkanasurvosta, joten sitä pitää hakea muualta. Siskoni kertoi että hänen tyttärensä työkaveri oli tehnyt lanttulaatikkoa porkkanalaatikon tapaan. Eli oli laittanut sekaan riisipuuroa. Varmasti aika erikoista lanttulaatikkoa?