Silmät vuosivat vettä ja olin tukehtumispisteessä tänään työhaastattelussa. Jos nyt oikein ymmärsin, minulla on uusi työpaikka. Sain tosiaan haastattelussa kauhean yskänpuuskan ja olin tukehtua. Totesin, että harva varmaan vuodattaa kyyneleitä työhaastattelussa. Työsopimusta ei ole vielä tehty, mutta tuli kutsu perehdyttämiseen ensi keskiviikoksi. Jos nyt olette harkinneet PlusTV:n kortin hankkimista, niin harkitkaa vielä viikko. Myisin mielelläni juuri sinulle tämän paketin.

Joulupäivänä tekemäni työhakemukset saivat aikaan kaksi uutta kutsua työhaastatteluun. Aamulla soitettiin ja kehuttiin persoonallista hakemustani. Kävin tässä paikassa ennen jo viimeviikolla sovittua haastattelua. Minulle tarjottiin kakkukahvit, esiteltiin toimisto ja tarjouduttiin palkkaamaan minut. Kyseessä oli provikkapalkalla tehtävä kalenterin ja lehden myyntityö. Lupasin harkita asiaa ja lähdin sieltä yskimään PlusTV:lle.

Kävin apteekissa ostamassa yskänlääkettä. Sitä saa kurlata ennen nielaisua, se sisältää puuduttavaa ainetta. Saa nähdä, jos yskä ei ala paranemaan niin on kait mentävä lääkäriin.

Haastattelujen jälkeen kävin liiton toimistolla kyselemässä provisiopalkan ehdoista. Toimitsija soitti Helsinkiin ja saimme asiaan selvyyden. Toimistolla käynnin jälkeen soitettiin eräästä mediamyynti firmasta. Sovin työhaastattelun huomiseksi.

Ex-poikaystäväni soitti ja kiitteli joulukortista. Hän oli palannut eilen kahden viikon lomalta Madeiralta. Rankka loma takana ja vieläkin pukkaa kylmää hikeä. Eli loma oli ollut railakas. Pyysin miestä kylään tällä viikolla. Ehkä hän tulee perjantaina.

Tytär oli hermostunut Postin palkanmaksusta. Hän oli erikseen sopinut että osa palkasta maksetaan vasta tammikuulla. Nyt he ovat maksamassa kaiken joulukuulla. Tytär menettää opintotukensa jos näin käy. Pomoa ei oltu vielä tavoitettu. Toivottavasti asia selviää. Ostin tyttärelle lahjakortin synttärilahjaksi kosmetologille, hinta 60 euroa. Tytär palauttaa auton vasta huomen aamulla. Hän oli ollut koko päivän heidän remontissa. Puhdistanut ylimääräistä laastia pesuhuoneen kaakeleista.