Sinappi ja kinkku on nyt ostettu, eli tärkeimmät asiat on jouluksi varmistettu. Ostin nyt ensimmäisen kerran jäisen kinkun. Sillä on painoa vain hieman yli viisi kiloa ja uskon että se ehtii hyvin sulamaan jääkaapissa.

Tänään vielä askartelin kortteja. Hain osoitteita Eniron osoitepalvelusta. Kävin asiamiespostissamme hakemassa postimerkkejä, mutta kaikki ykkösluokan merkit olivat loppuneet. Nyt päätin että ensi juhannuksena alan askartelemaan joulukortteja ja laitan ne valmiiksi nippuun odottelemaan joulukuuta. Kun on viimetipan ihminen, niin ei kai sille mitään voi? Tytär otti kortit mukaansa, kun lähti taas yöksi Postille kortteja lajittelemaan.

Olin tyttären kanssa ostoksilla Kangasalan Prismassa. Näimme Kummeleiden Heikki Silvennoisen siellä. On se kumma kuinka televisioesiintyjät ovat paljon pienempiä luonnossa. Silvennoinenkaan ei ole mikään Metri-Heikki, luulin häntä pidemmäksi. Timo Kahilainen on varmaan minua lyhyempi.

Niin, ostin tyttärelle joululahjaksi sähköhammasharjan, kuulemma ainoa asia mitä hän kaipaa täältä kodista. No, ei oikeasti. Pojalle ostin Pulttibois DVD:t. Pleikkaripeliä ei löytynyt, joten se pitää ostaa muualta. Tytär kyseli, mitä minä haluan lahjaksi. Ilmoitin että haluan akvaarion siivouksen joululahjaksi. Toivottavasti tytär toteuttaa toiveeni. Saa sitten myydä koko akvaarion pois. Aikalaisen kirpputorilla kauppa käy hyvin, tytär myi siellä juuri viime viikolla kaappipakastimen uuden asuntonsa remontin alta pois.

Huomenna aloitan joulusiivouksen. Teen juuri päinvastoin, kuin Martat neuvovat. Aloitan kaappien siivouksella. Sittenpä on kapeissa tilaa tälle täällä ajelehtivalla roinalle. Roskis tyhjennetään torstaina ja se olisi hyvä saada täyteen ennen sitä.