310472.jpg
Porkkanalaatikot on jo paistettu. Kissa nuoli taikinakulhon. Karjalanpaisti on nyt vuorostaan uunissa. Kinkun paistan huomenna päivällä, kunhan nyt ensin löydän sen kinkkumittarin. Tai sitten käyn huomenna ostamassa uuden mittarin. Niin tein viime joulunakin.

Porkkanasurvosta saikin metsästää tänään. Vasta kolmannesta kaupasta sitä löytyi. Turtolan Citymarketissakin oli myynnissä vain jotakin epämääräistä pakastesurvosta. Kauppareissulla kävin entisessä työharjoittelupaikassani. Ostin itselleni ja lapsille Veikkauksen arpapaketit ja tein loton sekä kenon. Toivottelin hyvät joulut ja leikin vähän aikaa takahuoneessa ihanan chihuahuan kanssa.

Soittelin tytärtä mukaan ostoksille, mutta hän ei ehtinyt. Oli poikakaverinsa kanssa menossa hakemaan keittiönkaappien ovia. Ja yöksi hän on menossa Ilvekseen töihin. Ehdottelin että jos he tulisivat jo huomenna meille syömään.

Poika kävi aamulla kirkossa ja koululla. Ihan hyvän todistuksen hän toi kotiin. Keskiarvo on seitsemän paikkeilla. Nyt poika on lähdössä kaverilleen pelaamaan. Sanoin että nyt eivät kyllä siellä valvo koko yötä, kuten viimeksi kävi. Poika söi jo ensimmäisen laatikollisen porkkanalaatikkoa.

Kun olin kaupoilla, sain puhelun PlusTV:ltä. Hain sinne töihin kanavamyyjäksi. Jo tämä nimike nauratti minua. Ajattelin laittaa työhakemukseen, että myydäänkö ensin Lempäälän kanava ja sitten Saimaan kanava. Hakemukseen kyllä säveltelin vaikka mitä juttuja, enkä taaskaan kertonut ikääni. He hakivat ihmistä, jolla on motiivia tehdä tuloksellista työtä. Kerroin että minulla on motiivina asuntolaina ja olen nälkäinen. Haastattelu on ensi keskiviikkona. Olen varannut kampaajan torstaiksi, joten haastatteluun menen sitten hiukset pahimmillaan.