Kello oli herättämässä jo kahdeksalta. Poika oli nukkunut pommiin ja ehti vasta yhdeksäksi kouluun. Minulla meni aamupäivä tietokoneen äärellä blogien ja sähköpostin parissa. Yhden uuden työhakemuksen tein muuten viime yönä.

Kävin työvoimatoimistolla ilmoittautumassa ja näyttämässä kurssitodistuksen. Minulla on aivan ihana oma työvoimaneuvoja, reipas nuorimies. Keskustelimme työllistymismahdollisuuksistani ja siitä yrittäjäkurssista. Tosiasia on että minulla on enää 25 päivää jäljellä liiton päivärahoja, sitten putoan peruspäivärahalle. Se on sitten katastrofi, sillä en perhettäni elätä.

Olin työhaastattelussa. Paikka oli erittäin vaikea löytää, soitin ja kysyin lisäohjeita. Löytyihän se, enkä ollut edes myöhässä haastattelusta. Eteen annettiin pari lomaketta täytettäväksi. Näitä asioita kysyttiin: kuulutko ammattiliittoon, parhaat ominaisuutesi, miksi haet tätä työtä, palkkatoive, perhesuhteet, lasten syntymävuodet ja tietysti koulutus ja aiemmat työsuhteet. Tuntui aika turhalta täyttää papereita, koska olin jo lähettänyt hakemuksen ja CV:n.

Aika erikoista oli se että piti allekirjoittaa paperi, missä luopuu kaikesta palkasta ja provisioista, jos lopettaa työn alle kolmessa päivässä. Ihmettelin asiaa. Kuulemma jotkut opiskelijat tekevät niin että tulevat töihin vain pariksi päiväksi ja lähtevät sitten pois. Tuntipalkka on kuitenkin 10 euroa, vaikka ei saisi mitään myytyä. Saahan siinä helpolla 60- 180 tienattua.

Puhuin taas liikaa tietämiäni asioita. Tämä firma on Lapsi liikenteessä firman konkurssipesän tuote. Lapsi liikenteessä meni muutama vuosi sitten konkurssiin kavallusten takia. Minä hölösuu tietysti kerroin että kaverini oli siellä silloin palkanlaskijana ja hän sanoi että tunnelma oli aika kauhea kun poliisit tulivat ja veivät kaikki tietokoneet. Jätin kyllä kertomatta siitä yhden työntekijän itsemurhasta haastattelijalle. Todennäköisesti haastattelijani oli Lapsi liikenteessä firman entinen työntekijä. Eli se siitä. Ensi viikolla sitten soitetaan, sainko paikan.

Illalla olin paikallisen yhdistyksen hallituksen kokouksessa. Sihteeri puhalsi jo itkua ja keräili papereitaan pois lähtien. Hän hermostui siitä, kun hänen laatimaa tiedotetta arvosteltiin rankasti. Asia saatiin sovittua ja kokous päätökseen.

Niin, flunssa on yrittänyt iskeä minuun jo lauantaista lähtien. Nyt ei ole kyllä yhtään varaa sairastaa. Täytyy juoda auringonhattua päivät pitkät. En muuten ehtinyt käydä työvoimatoimiston pikapestissä tai henkilöstövuokrauksessa tänään, jos sitten huomenna ehtisi.