En ollut mahataudissa, vaan siivoilin ja siinä tuli halattua WC-pönttöä muutamaan kertaan. Pesin pesuhuoneen lasitiilet, kaakelit ja silikonisaumat. Kromiset pesuhanat kiiltävät myös nyt hienosti. Apuna minulla oli taikasieni.

Kun pesuhuone oli siivottu, siirryin vessan äärelle. Pönttö ja sen ympäristö tuli puhdistettua kertakäyttöisillä siivousliinoilla. Pönttö on niin lähellä seinää, ettei sinne lattianrakoon ylettänyt kuin todellakin halaamalla pönttöä. Joku toinen olisi ehkä käyttänyt pitkävartista siivousvälinettä?

Siskoni kävi nuorimman tyttärensä kanssa meillä tänään kahvilla. Olivat käyneet hautausmaalla laittamassa lyhdyt valmiiksi. Meillä oli oikein mukava rupatteluhetki. Juttelimme työnhausta ja työttömyydestä. Vaikka aiheet olivat vakavat, niin naurua kyllä riitti. Olin saanut enimmät jätepaperit pussitettua juuri ennen heidän saapumistaan. Olen touhunnut aika tavalla koko päivän. Johtuen ehkä eilisestä yllätysvierailusta. Naapuripariskunta ei käynyt meillä tänään. En soittanut heille eivätkä hekään soittaneet minulle.

Jätepapereista löysin muuten pojalle tulleen kutsun suuhygienistin vastaanotolle. Se oli ollut viime viikolla ja peruuttamattomasta ajasta veloitetaan 27 euroa. Soitin annettuun numeroon ja selitin pojan työharjoittelut ja unohduksen. Eli anelin ettei meille sakkomaksua laitettaisi. Ainakaan vielä ei ollut lähtenyt sakko matkaan ja sain peruutusajan pojalle huomiseksi. Menen poikaa vastaan koululle ja menemme yhtä matkaa hammashoitolaan. Itselleni sain varattua hammaslääkärin, mutta se on vasta tammikuulla.

Olin tyttären kanssa heidän uuden asunnon taloyhtiön vuosikokouksessa. Tytär edusti itseään ja minä olin paikalla hänen poikakaverinsa valtuuttamana. Paikalla oli todella vähän osakkeenomistajia. Kummallista ettei ihmisiä kiinnosta heidän omaisuutensa tulevaisuus. Minut valittiin jo melkein hallitukseen, kunnes sain kiekaistua etten edes asu siinä taloyhtiössä. Tytär tuli valituksi hallitukseen ja hyvä niin.

Tein tänään kolme uutta työhakemusta. Hain myyjän paikkaa eläinkaupasta ja lukkoliikkeestä sekä kahvilatyöntekijän paikkaa Aitolahden Teboililta. Nyt minulla oli uusi taktiikka käytössä. En ilmoittanut ikääni ollenkaan. Saa nähdä tuleeko nyt yhteydenottoja?