Touhuan edelleen siivouksen ja järjestyksen parissa. Tänään oli kyllä outo herätys: annoin haastattelun puoliunessa.

Kello oli soimassa kahdeksalta. Kävin aamupissalla ja tarkistin että poika on hereillä. Menin takaisin nukkuman ja sitten heräsin puhelimeen puoli kymmenen maissa. Puhelimessa oli tiedotusopin opiskelija joka halusi haastatella minua. Yliopistolla ilmestyy harjoituslehti, jonka opiskelijat kokoavat viikoittain. Tuttu lehti minulle.

Vastailin kysymyksiin pää tyynyllä ja todellakin puoliunessa. Saa nähdä mitä juttuja lehdessä tulee olemaan. Opiskelija lupasi lähettää minulle lehden postissa, juttua hän ei lähetä etukäteen. En jaksanut siitä kommentoida ja jutulla oli varmasti kiire koska lehti ilmestyy torstaina. Minua haastateltiin koska teen juttuja erääseen verkkolehteen ja Moroon. Kysymys oli lähinnä miksi.

Siivousta ja järjestelyä, nyt ulkosalla. Kaivoin lumipöykkyyn jääneen polkupyöräni esiin ja siirsin sen pihavarastoon. Heitin pakastuneet pihakukat roskiin. Kaivoin lumen alta tuuletustelineen sekä koiran vesikipon ja vein ne sulamaan pesuhuoneelle. Koira oli eteisessä vastassa ja komensin sitä vähän reippaammin siirtymään pois tieltä. Koira pelästyi ja oksensi. Toisen oksennuksen se pulautti vielä ruokapöydän viereen. Se reagoi pelästymiseen oksentamalla. Enkä todellakaan huutanut sille lujaa. Oksentamisen jälkeen olin ihan hiljaa, ettei se aloittasi taas yrjöämistä. Siivousta siis riittää!

260871.jpg

Pannukakku on nyt uunissa, nam. Minulla on kaksi kikkaa pannukakun valmistamiseen. Estät taikinan paakkuuntumisen laittamalla koko jauhomäärän ensimmäisenä kulhoon. Sitten sama määrä maitoa ja kunnollinen vispaus. Vasta sitten lisätään loput maidosta, munat ja suola. Hyvä antaa taikinan tekeytyä puolisen tuntia. Rasvaa ei lisätä taikinaan vaan suoraan uunivuokaan. Kun uuni on kuumentunut laitetaan uunipelti voinökäreinen uuniin. Kun rasva on sulanut, pelti pois uunista ja rasva valutellaan koko alalle. Taikina pellille ja uuniin. Ei muuten tartu pannukakku kiinni peltiin. Pannukakku tuli jo uunista!

Tytär soitteli. Hän oli menossa verotoimistoon kyselemään asuntolainansa verovähennyksistä. Kun hänellä ei ole opiskelijana juurikaan tuloja, niin mitenkä hän hyötyy verovähennyksistä. Vai hyötyykö ollenkaan? No kohta kuulen mitä hänelle vastattiin. Pyysin tytärtä pannarille. Poikakin saapuu ihan justiinsa työharjoittelustaan.

Illalla olisi tarkoitus mennä lenkille ja palauttaa filmit Makuuniin. Huomenna olen työharjoittelussa.