Minä en ole ahkera, joten minut talvi yllätti. Lumen alle jäi puutarhapöytä, grilli, pihapenkit ja haravointia odotelleet lehdet.

Koko syksyn suunnittelin haravoimista. Suunnittelin jopa talkoita; soppaa ja juotavaa tarjolla sekä mukavaa yhdessäoloa. Siinä sivussa piha olisi siistitty tiptop kuntoon. No ei toteutunut, ei. Koska se jäi vain ajatukseksi.

Lumipyry peitti alleen kaiken pihalla olleen. Sinne jäi talvirenkaatkin lumen alle. Viime sunnuntaina nimittäin aioin vaihtaa talvirenkaat autooni. Sain pihavarastosta talvirenkaat pihalle. Tunkki ja rengasavain olivat valmiina. Sitten loppui into ja renkaatkin jäivät pihalle.

Keskiviikkona tulikin ennätyksellinen lumipyry. Sinne jäi renkaat lumen alle ja auto hautautui lumeen. Siellä ne on vieläkin.

Pitäisikö ryhdistäytyä vai luovuttaa? Auton voisi laittaa seisontaan ja ne lehdet ovat keväällä edelleen maassa. Onhan niitä toki hankala haravoida, mätiä märkiä lehtiä. Mutta kasvaa se ruoho metsäänkin, eikä kukaan haravoi siellä.

Auto on kaivettava lumen alta pois. Talviautoilu on riemastuttavaa. Lumi auton alla ja auton sisällä tuo tunnelmaa. Ja jännitystä. Joka talvinen harrastus on aloitettava taas!