Kyllä se ulko-ovi aukesi, vaikka koko yön oli pyryttänyt. Poika oli jo lähtenyt kouluun, kun minä vasta heräsin yhdeksän maissa. Kahlasin postilaatikolle hakemaan Aamulehteä (Morossa oli taas yksi juttuni). Lumikinokset olivat kooltaan puolesta metristä metriin. Siellä lumen alla on puutarhapöytä, grilli ja polkupyöräni. Niin ja ne talvirenkaat. Sainhan jo sunnuntaina sen verran aikaiseksi, että sain ne renkaat varastosta pihalle. Ei olisi pitänyt sitäkään hommaa tehdä.

Aamupäivällä matkasin bussilla kaupunkiin. Matkalla oli pari kaupungin bussia juuttunut mäkiin. Itsenäisyydenkadun ja Yliopistonkadun liikennevaloristeyksessä oli saksalainen rekka pahasti linkussa. Apuun oli tullut sekä poliisit että palomiehet. Myöhästyin Suomalaisen Klubin tilaisuudesta hieman, mutta ehdin sentään ruokailuun ja arvontaan. Ruoka oli hyvää, arvonnoissa en voittanut mitään.

Kävin Hallituskadun Dna myymälässä purkamassa huoliani. Myyjä lupasi selvittää asiaa ja ottaa sitten minuun yhteyttä. Toivottavasti soittavat huomenna. Kävin morjestamassa kaveriani Kauppahallissa. Hän piti taukoa alakerrassa ja juttelimme siellä kuuluisan kalakauppiaan isän kanssa. Isä kertoi että kauppiaan vene on edelleen järvessä. Ei ollut poika ehtinyt sitä vielä kuiville nostamaan.

Sitten menin työkkäriin viemään sitä kurssihakemusta. Sain odotella melkein tunnin että pääsin tiskille virkailijan luokse. Nyt sitten odottelen kutsua haastatteluun. Urasuunnittelukurssi alkaa 4.12 ja kestää kolme kuukautta.

Kaupungin keskusta oli yhtä liikenneruuhkaa. Bussit myöhästelivät ja takseilla riitti ajoa. Kotimatka sujui täpötäydessä bussissa. En ole koskaan aiemmin ollut niin täyteen ahdetussa linja-autossa. Onneksi pääsin kauppakassieni kanssa istumaan. Auto ajoi muutamien pysäkkien ohi, vaikka siellä näytettiin pysähtymismerkkejä. Kalevankankaan kohdalla jäi pari ihmistä pois ja kyytiin mahtui saman verran. Kuulin kun joku pysäkille jätetty nainen huusi kuljettajalle että hän on odotellut bussia jo tunnin. Sai jäädä vieläkin odottelemaan.

Nyt on pakko lähteä lumitöihin. Poika oli tehnyt osan lumitöistä koulusta tullessaan. Hän lähti nyt kaverilleen ja se sopi minulle. Poika sai samalla matkalla palauttaa kolme DVD:tä kirjastoon.

Huomenna on työharjoittelua ja opettaja tulee katsomaan näyttökansiotani. Täytyypä tarkistaa illalla, että kansio on edes jonkin moisessa kunnossa.