Tänään sain yllättäen soiton Manpowerilta. Menen huomenna iltapäivällä haastatteluun ja jos selviän siitä, seuraavaksi minut haastattelee Elisa. Työ on asiakaspalvelua puhelimitse, tilauksien ja/tai puheluiden vastaanottoa ja välittämistä eteenpäin sekä asiakkaiden neuvontaa ja opastusta puhelimitse. Viikkotunnit 20-25, 2-vuorotyö. Kompastuskiveni saattaa olla tämä vaatimus: kykyä palvella asiakkaita puhelimitse myös englannin ja ruotsin kielellä. Englanti vielä menee, mutta ruotsi kangertelee ja pahasti. Pitäisikö sanoa heti haastattelussa, etten halua tehdä aikaisia aamuvuoroja. Sanoin sen kyllä jo Opteamin haastattelussa maanantaina. Kiva kuitenkin mennä haastatteluun, minusta ollaan siis edes vähän kiinnostuneita.

Aamupäivällä laitoin yhden työhakemuksen firmaan, joka haki puhelinmyyjää. Ei sentään soittelua ihmisten koteihin, vaan kohderyhmänä ovat lastenneuvolat. Palkka 10 euroa tunti + 10 % provikka. Työaika 9-15. Ei paha. Olen kirjoitellut jo niin paljon hakemuksia, että nyt alkaa mennä jo överiksi. Laitoin tähän hakemukseen tämän lauseen: ”Uskon että juuri minä olen sopiva henkilö ja voittekin jo tässä vaiheessa huokaista ja lopettaa hakemuspinon plaraamisen”.

Olin pojan kanssa siellä suuhygienistin luona. Tai siis minä olin vain kuljettajana. Poika sai ohjeet hammaslangan käytöstä ja muutenkin suunhoidosta. Oikein mukava nainen tämä hygienisti olikin. Sen verran kurkistin hoitohuoneelle, että sain varmistettua ettei meille lähetetä 27:n euron laskua unohtuneesta ajasta. Laskua ei kuulemma tule. Jos ajan on varannut itse ja sen unohtaa, niin siitä tulee ”sakkomaksu”. Tämä meidän unohtama aika oli heidän ehdottamansa, joten sen unohtamisesta ei sakoteta.

Yritimme pojan kanssa korjata hänen polkupyöräänsä. Pojan kaverin kengännauhan pätkä oli jäänyt eilen polkupyörän takapyörän vaihteiden sisuksiin. Emme me saaneet sitä nauhaa pois. Vaihteet eivät siirry kunnolla, vain ykkösellä voi ajaa. Pyöräkorjaamolle siis. Joutuvat ehkä purkamaan koko takapyörän pois?

Siivoilin pihaa ja sain kesärenkaat siirrettyä pojan kanssa pihavarastoon. Vaihdoin toiseen pihavaloon polttimon. Kokeilin toimivuuden ennen kuin ruuvasin kuvun kiinni ja siirsin tikkaat pois. Hyvin toimi! Nyt illalla lamppu on taas pimeänä. Uusi yritys huomenna.

Suomalaisesta kirjakaupasta on soitettu jo kaksi kertaa. Heille on vihdoin tullut varaamani Giljotiini. Täytyykin muistaa hakea se huomenna. Viikonloppu tulee olemaan kiireinen, mutta otan aikaa joulukorttien askartelua varten.