Olen ollut aika alakuloinen tänään. Heti aamulla teki mieli mennä heti takaisin nukkumaan. En tiedä mistä olo johtuu. Nyt ei vaan hontsita mikään.

Meillä kävi päivällä ovelta ovelle myyjä. Mies kauppasi jauhesammutinta ja sammutuspeittoja. Sammuttimesta pyysi 50 euroa, mutta pudotti melkein heti hintaa kympillä. Minä en ollut kiinnostunut, sanoin että minun puolestani saisi koko talo palaa. Vakuutukset on kunnossa ja palovaroittimet toimivat. Jos tulee tulipalo, niin ihmishenget ovat ne tärkeimmät. Ei kait täällä kaupunkialueella tarvitse alkaa palomiestä leikkimään? No, kuten sanoin, en ole ollut tänään oma aurinkoinen itseni. Lähti se myyjä siitä lätkimään.

Tapasin tyttäreni Kauppahallissa ja kävimme kahvilla kahvila Aniitassa. Se on Kauppahallin mukavin ja edullisin kahvila. Omistaja kertoi huomisesta naisille suunnatusta tapahtumasta. Huomen iltaiseen tapahtumaan oli jo melkein kaikki liput myyty. He polkaisivat tapahtuman käyntiin kolme viikkoa sitten ja mainonta on ollut vähäistä. Seitsemän euron pääsylipulla saa lasin valkoviiniä ja salaattipöydän antimia. Olisivat olleet ihan tyytyväisiä kahteensataan osallistujaan, mutta nyt paikalle on tulossa viisisataa naista. Miehiltä on pääsy kielletty. Illan juontaja on kyllä mies, Heikki Salo.

Menimme Kauppahallin Osuuspankkiin niitä laina-asioita järjestelemään. Paikalla oli tietysti myös tyttären poikakaveri ja hänen isänsä. Tapahtumassa meni aikaa tunti ja saimme kukin vinon pinon papereita kotiin vietäväksi. Asuntokauppa tehdään torstaina.

Tytär kertoi hakevansa jouluapulaisen paikkaa Kodin Ykkösestä. Hän laittoi hakemuksen nettiin täällä kotona pankkiasioiden hoidon jälkeen. Minä innostuin myös laittamaan hakemuksen. Olisipa aika hauskaa jos me molemmat pääsisimme Ykköseen töihin.

Huomenna on taas työharjoittelua, menen vasta klo 11 töihin. Aamulla on puoli kymmenen sovittu tapaaminen lastentarhan pihalla. Siellä kaupungin miehet odottelevat minua lapioineen. Paikallinen yhdistys nimittäin lahjoittaa omenapuun lastentarhalle ja se istutetaan huomenna. Saan siitä taas tehtyä jutun Moroon.